Alkollü sürücüler için Sürücü Davranışlarını Geliştirme

Alkollü sürücüler için Sürücü Davranışlarını Geliştirme eğitimi verilecek -Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürlüğü, alkollü araç kullandıkları için ehliyetlerine ikinci kez el konulan sürücülere yönelik, Sürücü Davranışlarını Geliştir


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürlüğü, alkollü araç kullanmaktan dolayı ehliyetlerine ikinci kez el konulan sürücülere yönelik, Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi (SÜDGE) düzenleneceğini bildirdi.
     Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Karayolları Kanununun Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitimi Yönetmeliği gereği, alkollü araç kullanırken ikinci kez yakalanan ve ehliyetlerine el konulan sürücülerin eğitime alınmasının öngörüldüğü bildirildi.
     Açıklamada, ehliyetlerine el konulan sürücülerin, alkollü iken araç kullanma tutum ve davranışlarının değiştirilerek, bilgilendirme yapılması ve bu yaklaşımdan uzaklaştırılması amacıyla eğitimlerin düzenlenmesinin planlandığı kaydedilerek, Afyonkarahisardaki SÜDGE Programıyla ilgili şu ifadelere yer verildi:
     Sürücüler, sürücü belgelerinin alındığı tarihten itibaren 12 ay içerisinde Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitim Merkezine müracaat etmek zorundalar. Eğitim programı, başvuru yapan sürücü sayısına göre müdürlüğümüz tarafından düzenlenecek ve bir eğitim seansında en az 4, en fazla 12 kişi eğitime alınacak. Sürücüler eğitim programına, katılım dilekçesi, trafik tarafından düzenlenmiş sürücü belgesi sicil kaydı, nüfus cüzdanı örneği, 4 fotoğraf ve bankaya yatırılmış 440 liralık makbuzla başvurabilecek.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Alkollü sürücüler için Sürücü Davranışlarını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER