Altın Kozanın gezici sinema tırının 19.

Altın Kozanın gezici sinema tırının 19. durağı Kızıldağ Yaylası


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediyesince bu yıl 19uncusu gerçekleştirilecek Altın Koza Film Festivali kapsamında hazırlanan Gezici Sinema Tırının 19. durağı Karaisalının Kızıldağ Yaylası oldu.
     Adana Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Altın Koza Anadolunun Festivalidir ve Adanadan Anadoluya Türk Sineması Yollarda sloganlarıyla yola çıkan gezici tır, ilçelerdeki vatandaşlarla kucaklaşmaya devam ediyor.
     Karaisalı Platformunun etkinliklerin yapıldığı alanda verdiği iftar yemeğinin ardından Büyükşehir Belediyesi Bandosunun konseri ilgiyle izlendi. Ardından Hacivat Karagöz gösterisi çocukların yoğun ilgisini çekti. Çağlayan Semazen Grubunun gösterileri büyük alkış alırken, Türk Halk Müziği sanatçısı Oğuz Yılmaz söylediği türkülerle etkinliğe katılan binlerce Adanalıyı coşturdu.
     AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan Zopçuk, etkinlikteki konuşmasında, organizasyon için Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve ekibine teşekkür etti. Zopçuk, Karaisalı bizim için çok önemli bir yer. Ben bu topraklarda büyüdüm. Tarihte düşmanın girmediği ender yerlerden biri. Buranın insanları yiğittir, merttir ifadelerini kullandı.
     MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz da birlik beraberlik içerisinde olunduğu sürece Türkiyenin önünün açık, yarınlarının aydınlık olacağını kaydetti.
     Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise Adananın, Çukurovanın yazı kışı baharı aynı anda yaşadığını belirterek, Şu anda Adanalıların bir kısmı denize giriyor, sıcaktan bunalıyor. Biz ise burada serin bir ortamdayız. Bu güzellikleri Anadolu ile buluşturmak için yola çıktık. Bu proje bunun için geliştirildi. 14 bin 500 kilometre yol katedeceğiz ve 61 noktada 36 milyon insanla kucaklaşacağız. Oralara sizin sıcaklığınızı, selamınızı götüreceğiz ifadelerini kullandı.
     Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı da etkinlikten dolayı Aldırmaza teşekkür etti, izleyicilere iyi eğlenceler diledi.
     Kızıldağdaki etkinlikler Ata Demirerin baş rolünde oynadığı Berlin Kaplanı filminin gösterimi ile sona erdi.
     Öte yandan Aldırmaz, rahatsızlığı dolayısıyla etkinliklere katılamayan Karaisalı Belediye Başkanı Babacan Duraka Kızıldağdaki evinde geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık / Aycan Demirel
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Altın Kozanın gezici sinema tırının 19. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER