Altınokta Körler Derneğinden AK Parti İl

Altınokta Körler Derneğinden AK Parti İl Başkanı Köktaşa ziyaret


SAMSUN (A.A) - Altınokta Körler Derneği Samsun Şube Başkanı Aynur Yiğit ve dernek üyeleri, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaşı makamında ziyaret etti.
     Yiğit, ziyarette dernek çalışmaları hakkında Köktaşa bilgi verdi.
     Merkezleri Ankara olmak üzere 1990 yılından beri Samsun şubesi olarak faaliyet gösterdiklerine işaret eden Yiğit, şunları söyledi:
     Altı nokta, körler okullarında kullanılan Braille alfabesinin sembolüdür. Derneğimiz ismini altı noktadan almaktadır. Derneğimizin kuruluş amacı 18 yaş ve üzeri görme engellilerin eğitimi, sosyal hayata uyumu ve rehabilitesini amaçlamaktadır. Üyelerimizi dışarıdan okul bitirmeye ve derneğimizde düzenlenen İşkur destekli meslek edindirme kurslarına yönlendirmekteyiz. Başlıca kurslarımızdan örnek vermem gerekirse, masörlük, bilgisayar eğitmenliği, çağrı merkezi, santral operatörlüğü...Bu saydıklarım görme engellilerin rahatlıkla yapabilecekleri işlerdir. Bu kursların sayesinde çok sayıda engelli arkadaşımızı iş sahibi yaptık. Bizler dernek çalışmalarımızı başta eğitim olmak üzere her alanda sürdürmeye çalışıyoruz.
     Yaptıkları çalışmaları takdirle izlediklerini belirten Köktaş ise, Yaptığınız projeleri yakından takip ediyorum. En son yaptığınız Çağrı Merkezi Kursunun açılışına şahsen katılmış yapılan çalışmayı çok beğenmiştim. Kursu bitiren ve iş sahibi olan arkadaşlarımız için çok mutlu olduğumu belirtmek isterim dedi.
     Türkiyenin son on yılda ekonomik açıdan büyük atılımlar yaptığını belirten Köktaş, sözlerine şöyle devam etti:
     Hükümetimizin yapmış olduğu bu atılımlar sayesinde büyük şirketler Samsunda da iş alanları kurup binlerce kişiyi iş sahibi edindirmiştir. Bu istihdamlardan bir çok engelli arkadaşımız da yararlanmış ve iş sahibi olmuştur. Engellilere yönelik çok ciddi sosyal haklar verilmiştir. Engelli vatandaşlarımıza evde bakım ücreti gibi bir çok haklar sağlandı. Samsunda da bu sayı on binlere yaklaşmıştır. Engellilerimizin bakımı için her ay bu vatandaşlarımıza düzenli ödeme yapılmaktadır. Dolayısı ile devlet engelli vatandaşlarımıza ekonomik ve sosyal hak imkanını kanunlarla ortaya koyuyor ve uyguluyor. Sizlere olan desteğimiz her zaman devam edecektir.
     Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şube Başkanı Aynur Yiğit, Başkan Köktaşa kendilerine göstermiş olduğu ilgi ve alakası için teşekkür etti.
     Köktaş da Yiğit ve dernek üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.
    
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Altınokta Körler Derneğinden AK Parti İl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER