Amasya Belediyesi heyetinden, Başkan Savaşa ziyaret

Amasya Belediyesi heyetinden, Başkan Savaşa ziyaret


HATAY (A.A) - Amasya Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Fatih Yancı ve beraberinde proje ekibi, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaşı ziyaret etti.
     Yancı, ziyarette yaptığı açıklamada, coğrafi açıdan Amasya ve Antakyanın birbirine benzediğini, iki kentin ortasından da nehir geçtiğini belirtti.
     Antakyada Asi, Amasyada da Yeşilırmak Nehrinin bulunduğunu ifade eden Yancı, Asi Nehrinde yapılan projeyi yerinde incelemek üzere geldiklerini kaydetti.
     Amasya Belediyesi olarak Antakya Belediyesinin Asi Nehrinde yaptığı peyzaj ve çevre düzenleme projesini beğeniyle karşıladıklarını ifade eden Yankı, benzer bir projeyi Amasyada Yeşilırmak Nehrinde Şelale Turizm projesi çerçevesinde gerçekleştirmek üzere hazırlıklar gerçekleştirdiklerini belirtti.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Savaş da, Amasya Belediyesinden gelen heyete Asi Nehri peyzaj, çevre düzenleme ve lastik set barajı hakkında detaylı bilgi verdi.
     Yakında Asi Nehri üzerinde kurulan lastik set barajı aracılığıyla elektrik üretimine başlanacağını ifade eden Savaş, Asi Nehrinde yapılan projenin örnek teşkil etmesinden ve Amasyada benzer bir uygulama gerçekleştirilecek olmasından mutluluk duyduklarını belirtti.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Amasya Belediyesi heyetinden, Başkan Savaşa ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER