Amasya Valisi Öz, Suluovada

Amasya Valisi Öz, Suluovada


AMASYA (A.A) - Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Suluovada Şeker Fabrikası AŞ. ile Pan Et AŞ. tesislerinde incelemelerde bulundu.
     Vali Öz, incelemelerin ardından yaptığı değerlendirmesinde, Suluova ilçesinde bulunan Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifine bağlı Şeker Fabrikası AŞ. ile Pan Et AŞ. tesislerinin bölge ekonomisi için çok önemli işletmeler olduğuna işaret etti.
     İşletme yetkilerinden tesislerin faaliyetleriyle ilgili fikir alış verişinde bulunduklarını söyleyen Öz, Her iki işletmenin de daha rantabl olması, daha verimli çalışması, bölge ekonomisi ve istihdamına daha çok katkıda bulunmasını bekliyoruz. Şeker Fabrikamızda hem ürün hem de üretim miktarının arttırılması yönünde güzel çalışmalar olduğunu gördük. Fabrikanın modernizasyonu yönünde de etkili çalışmaları var. Önümüzdeki süreçte bol ürün ve daha çok kazançla bölge ekonomimize daha fazla katkı sağlamasını bekliyoruz dedi.
     Pan Et tesisinde ise yeni çevre standartlarına uygun ve bölgedeki besi üreticilerin bir takım ihtiyaçlarını karşılayabilen verimli çalışmalar olması için beraber ortak planlamalar yaptıklarını ifade eden Vali Öz, şöyle devam etti:
     Bu manada tesislerde yapılan modernizasyon çalışmalarını yerinde görmek için buradayız. İleriye yönelik Şeker Fabrikamızın çalışmalarını destekliyoruz. Pan Et tesisimizin de çevreye duyarlı bir tesis olmasını istiyoruz. Onun için de çevreye duyarlı ve teknolojiden daha çok yararlanacak şekilde ya bu tesisimizin modernizasyonunu ya da başka bir alanda yeni ve daha modern bir tesis yapılmasını tavsiye ediyoruz. Bu yöndeki çalışmalarına destek veriyoruz.
     Her iki işletmede incelemelerde bulunduktan sonra Vali Öz Suluova Kaymakamlığı Proje Ofisindeki belge törenine katıldı.
     Suluova Kaymakamlığının KOSGEB ile birlikte açtığı Girişimcilik Kursunda eğitimlerini tamamlayan 60 kursiyere belgelerini veren Vali Öz, daha sonra ilçeden ayrıldı.
     Vali Öze, Suluova ziyaretinde Kaymakam Harun Sarıfakıoğulları, Suluova İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Yusuf Avcı, Suluova Belediye Başkanı Mahmut Boz, Suluova İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Akkaya, Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uysal, Şeker Fabrikası Genel Müdürü Selahattin Akbel, Pan Et AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Gümüş ve Suluova İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Yılmaz eşlik etti.
    
     Muhabir: Murat Arslan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Amasya Valisi Öz, Suluovada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER