Ambulansa yol vermeyen araçlar kamerayla belirlenecek

Ambulansa yol vermeyen araçlar kamerayla belirlenecek -Gaziantepte, ambulanslara takılan 3. kamera sayesinde, yol vermeyen araçlar tespit edilerek polise bildirilecek -İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök: -Ambulanslara yol verm


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte ambulanslara takılan 3. kamera sayesinde, yol vermeyen araçlar tespit edilerek polise bildirilecek.
     İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce kent genelindeki bütün ambulanslara 2 kamera taktıklarını, uygulamanın faydasını gördükleri için kamera sayısını 3e çıkardıklarını belirtti.
     Kameraların caydırıcı olduğunu ve bu sayede yaşanan olumsuz olayların önüne geçildiğini, Emniyet Müdürlüğü ile bu konuda ortak bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Karakök, Ambulanslara yol vermeyen veya ambulansın hemen peşine takılarak takip eden araçların plakasını trafiğe bildireceğiz. Polis güçleri de bu araçlara cezai işlem uygulayacak. Trafik polisleriyle el ele vererek bu işi iyi noktaya getirdik dedi.
     Karakök, polisle yürüttükleri çalışmayla ambulansların vakaya ulaşma süresini 7-8 dakikaya indirmeyi amaçladıklarını vurguladı. Yeni sistemin çalışanların güvenliği açısından da önemli olduğunu dile getiren Karakök, şöyle devam etti:
     Şikayette bulunmaya çekiniyorlar, şikayet edemiyorlar, eşkali dahi bildiremiyorlardı. En azından bu sorun giderilmiş oldu. Kameralar takıldıktan sonra personellerimiz hiçbir şiddete maruz kalmadı. Caydırıcı bir özellik oldu. Bunun yanında ambulans geç geldi şikayeti de ortadan kalktı.
    
     -Nöbetçi eczane listeleri dijiboardlarda
    
     Karakök, eczanelerin camlarına asılı nöbetçi eczane listesinin bazı vatandaşlar tarafından götürüldüğünü, bu nedenle hem eczacının hem de diğer vatandaşların mağdur olduğunu aktardı.
     Bu durumun önüne geçecek yeni bir çalışma içinde olduklarını bildiren Karakök, şunları kaydetti:
     Kağıt yapıştırmak ilkel bir hal almıştı. Biz de bu duruma yeni bir çözüm getirmeyi düşündük. Şehitkamil ve Şahinbey belediyeleri ile yürüttüğümüz çalışmayla, nöbetçi eczanelerin listesi dijiboardlara yansıtılacak. Kışın saat 18.00-08.00, yazın 19.00-08.00 arasında dijiboardlarda nöbetçi eczaneler listesi yer alacak. Artık insanlar buralardan öğrenebilecekler. Tabi bu dijiboardlar yetmeyecek. Onun için bütün özel, kamu ve üniversite hastanelerinin acillerinde de yayınlanacak. Camlara kağıt yapıştırma devri kapandı.
     Karakök, bir hasta yakını tarafından bıçaklı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslanın eşi Sibel Arslana, Sağlık Bakanlığı adına şehitlik belgesi verdiklerini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Gaziantep / Sevil Çelik
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Ambulansa yol vermeyen araçlar kamerayla belirlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER