Ambulansta yedek oksijen tüpü olmadığı iddiası

Ambulansta yedek oksijen tüpü olmadığı iddiası -Şırnakın Uludere ilçesinde astım hastası Asiye Altürkün, ambulansta yedek oksijen tüpü olmadığı için öldüğü iddia edildi -Altürkün ailesi savcılığa giderek şikayetçi oldu


ŞIRNAK (A.A) - Uludere ilçesinden Şırnaka astım hastası taşıyan ambulansta yedek oksijen tüpü olmadığı için hastanın öldüğü ileri sürüldü.
     Edinilen bilgiye göre, Uluderede yaşayan astım hastası Asiye Altürk (66), fenalaşınca ailesi tarafından Uludere Devlet Hastanesine kaldırıldı ardından ambulansla Şırnak Devlet Hastanesine sevk edildi. Ancak Altürk yolda hayatını kaybetti.
     Otopsi işlemleri için sevk edildiği Diyarbakırdan getirilen Altürkün cenazesi, ilçedeki Doğu Mahallesi Mezarlığında gece saatlerinde toprağa verildi.
     Altürkün eşi Abdülkerim Altürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, astım hastası olan eşini, akşam saatlerinde fenalaşması üzerine Uludere Devlet Hastanesine kaldırdıklarını söyledi. Altürk, burada doktorun kendilerine hastalarını Şırnaka sevk edeceklerini söylediğini, kendisinin ise buna gerek olmadığını söyleyip hastaya oksijen verilmesini istediğini aktardı. Doktorun sevk ısrarının ardından hastalarının ambulansla, kendisinin de bir araçla peşinden yola çıktığını anlatan Altürk, şunları söyledi:
     Eşimi bir hafta önce nefes darlığı şikayeti ile Şırnak Devlet Hastanesine yatırmıştık. Eşimin doktoru muayene ve tahlillerin ardından hastayı taburcu etti. Cuma akşamı durumunun acil olduğunu söylediler. Hastaneye götürdük. Doktor, Şırnaka göndermeye mecburum dedi. Ambulans 2000 model bir ambulans. Sanki traktör gidiyor o şekilde. Biz de taksi ile arkasından gittik. Şenoba beldesinin karşısındaki son virajda Besta Taburu önünde eşim hayatını kaybetti. Daha doğrusu virajda tüp bitti nefes alamadı. Taburda asker müdahale etti. Revirde 4-5 kişi hastanın etrafını sardı, tüp veriyorlardı. Üsteğmen ve bizimle gelen ambulanstaki teknisyen hastaya pompa ile müdahale ettiler, kurtaramadılar. Şırnakta savcı beye durumu anlattım. Ben şahıs üzerinden davacı değilim. Ben Sağlık Bakanlığından davacıyım. Oğlum ambulansta hastayla beraberdi, savcı onun da ifadesini aldı. Burada bir ihmalkarlık var.
     Şırnak İl Sağlık Müdürlüğünün konuyla ilgili inceleme başlattığı öğrenildi.
     Öte yandan bir süre önce tayini Aydının Buharkent ilçesine çıkan kaymakam Cemil Öztürkün eşi Özlem Öztürk, Uludere Devlet Hastanesinde verilen antibiyotik ilaca reaksiyonla başladığı belirtilen kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiş, başlatılan soruşturma sonuçlanıncaya kadar başhekim geçici olarak görevinden alınmıştı.
    
     Muhabir: Şaban Yılmaz - Turan Gülenç
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Ambulansta yedek oksijen tüpü olmadığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER