Ankaranın başkent oluşunun 89. yıl dönümü

Ankaranın başkent oluşunun 89. yıl dönümü -Gençlerbirliği kulübü yönetim kurulu, teknik heyet ve futbolcular Kurtuluş Savaşı Müzesini gezdi -Başkanvekili Tarık Artukmaç: 1923 yılı, sadece Ankaranın başkent oluşu ve C


ANKARA (A.A) - Gençlerbirliği Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri, teknik ekip ve futbolcular, Ankaranın Başkent oluşunun 89. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Kurtuluş Savaşı Müzesini (1. TBMM Binası) gezdi.
     Gençlerbirliği Kulübü Başkanvekili Tarık Akturkmaç, meclis binasının ve 1923 yılının kendileri için büyük anlam ifade ettiğini belirterek, Bu tarih yani 1923, sadece Ankaranın başkent oluşunun ve Cumhuriyetin kuruluşunun değil aynı zamanda kulübümüzün de kuruluş yılı dedi.
     Kırmızı-siyahlı kulübün temellerini atanlar arasında o zamanlar bu binada görev yapan mebusların da olduğunu kaydeden Artukmaç, bu nedenle de böyle bir ziyareti uygun bulduklarını ve futbolcularla ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade etti.
     Teknik direktör Fuat Çapa ise 1 yıldan fazla zamandır Ankarada olmalarına karşın kenti çok da iyi bilmediklerini söyledi.
     Bu tür etkinliklerin yerli futbolcuların yanı sıra özellikle yabancılar için anlamlı olduğunu kaydeden Çapa, Türkiyenin kuruluş tarihini öğreniyorlar dedi.
     Ankaradaki sorumluluklarını bildiklerini kaydeden Çapa, Ligde başkentin tek temsilcisi kaldık. Ankaralılara hitap etmek istiyoruz. Vazifemizi yerine getirip, onları da tribünlere bekliyoruz. Çünkü Ankara ile bütünleşmek istiyoruz diye konuştu.
     Futbolculardan Özgür İleri ise yoğun programları nedeniyle çok fazla böyle etkinliklere katılamadıklarını belirterek, Gençlerbirliği ve meclisin aynı tarihte kurulması güzel bir tesadüf. Bu organizasyonlarla insanlar tarihini öğreniyor. Bu çok önemli sözleriyle duygularını ifade etti.
     Gençlerbirliği yönetim kurulu, teknik heyet ve futbolcular Kurtuluş Savaşı Müzesinin ardından Meclis Binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     Muhabir: Musa Samur
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Ankaranın başkent oluşunun 89. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER