Ankara Alışveriş Festivali

Ankara Alışveriş Festivali -Festival, Hollandalı top model Doutzen Kroesun Antares Alışveriş Merkezinde vurduğu gonk ile başladı


ANKARA (A.A) - Ankara Alışveriş Festivali (Ankara Shopping Fest), Hollandalı top model Doutzen Kroesun Antares Alışveriş Merkezinde vurduğu gonk ile başladı.
     Festival öncesinde Antares Alışveriş ve Yaşam Yıldızında Murat Boz konser verdi. Festivalin açılışına TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Vali Alaaddin Yüksel, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci ile bazı milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.
     TBMM Başkanı Cemil Çiçek, sunuculuğunu Vatan Şaşmazın yaptığı festivalin açılışı öncesinde, festivalin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, Ankara siyasetin merkezi olduğu kadar bundan sonra da ticaretin ve üretimin merkezi olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de festival sayesinde 5 yıl sonra Ankaraya 5 milyon turist beklediklerini, bu şekilde esnafın da ayağa kalkacağını söyledi. Festival kapsamında 6 bin 435 etkinlik düzenleneceğini ifade eden Gökçek, böyle bir organizasyonun Guinness Rekorlar Kitabına girmesi için müracaat ettiklerini kaydetti.
     Her şey Ankara için diyen Gökçek, bu tür organizasyonların en iyisini Ankaranın yapacağını, alışverişin başkentinin de Ankara olduğunu söyledi.
     Ankara Alışveriş Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akbacakoğlu ise 1 yıldır bu festival için çalıştıklarını anlattı. Etkinliklerin 1 Temmuza kadar süreceğini belirten Akbacakoğlu, Festival gümbür gümbür geliyor. Ankaranın 45 noktasında etkinlikler olacak. bu organizasyonumuz da Guinness rekorlar kitabına girecek dedi.
     Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci de marka kenti Ankara için bugünün bir milat olduğunu kaydetti. Ankarayı alışveriş, sağlık, inanç ve kültür turizminin merkezi yapmak istediklerini anlatan Bezci, bundan sonra da EXPOya, olimpiyatlara ve büyük organizasyonlara talip olduklarını belirtti.
     Konuşmaların ardından tüm zamanların en iyi yüzü seçilen Hollandalı top model Doutzen Kroes, platforma kurulan gonga vurarak Ankara Alışveriş Festivalini başlattı.
     Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Ankara Ticaret Odasının ortaklaşa düzenlediği festivalde 24 gün boyunca perakendeciler yüksek indirim oranlarıyla kampanyalar düzenleyecek.
     Ankaradaki alışveriş merkezleri ve cadde mağazaları da festival boyunca çeşitli kampanyalarla festivale katkıda bulunacak.
    
     Muhabir: Bülent Karaaslan
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber Ankara Alışveriş Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER