Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek: Dikmen Vadisinde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesinin mutlaka gerçekleştirilecek


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Dikmen Vadisinde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesinin mutlaka gerçekleştirileceğini bildirdi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gökçek, Ankarada daha önce başlayan kentsel dönüşümlerin yanı sıra 8 yeni kentsel dönüşüm çalışmalarının bulunduğunu, Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesinin ise ilk 3 etabının tamamlandığını, yaklaşık 3 yıldır da 4 ve 5. etaba girmeye çalıştıklarını belirtti.
     Gökçek, Dikmen Vadisinde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesinin mutlaka gerçekleştirileceğini ifade ederek, yasaların uygulanarak, 4. ve 5. etapta bazı ideolojik gruplar ile yasa dışı grupların işgali altındaki gecekonduların yakın bir tarihte mutlaka yıkılacağını kaydetti.
     Bölgede hak sahibi olmayan bazı vatandaşların bulunduğunu ve yasaların bu kişilere Dikmen Vadisinden konut vermeye müsaade etmediğini kaydeden Gökçek, ancak bölgedeki ideolojik grupların kışkırtmasıyla buradaki insanların uygun fiyat ve vadeyle Doğukentten arsa veya TOKİden ev tekliflerinin ikisini de reddettiğini anlattı.
     İdeolojik bir grubun çalışmalara engel olduğunu, yakın bir tarihte gerçekleşecek yıkımlar öncesi Ankara dışındaki yasa dışı örgütler üyelerinden bölgeye takviyeler yapıldığını ve buradaki boşaltılmış evlere insanlar yerleştirildiğini savunan Gökçek, Devletimiz burayı tasfiye edecek. Hak sahibi olmayanların gecekondularının yıkımında mutlaka çeşitli provokasyonlar gerçekleşecek, özellikle 2 CHP milletvekili mutlaka oraya gelecek ve olayları ajite edecek ifadelerini kullandı.
     Liderleri konumunda olan bir kişinin, Biz zamanında buraları kan dökerek, silahlarımızla aldık. Buradan bir tabut çıkacak. Benim mi tabutum çıkar, Melihin mi çıkar görürüz dediğini savunan Gökçek, Vadideki 200-300 kişiyle anlaşamadıklarını belirterek, Artık gelin anlaşın diyemiyorum, çünkü son raddeye geldik. Burayı yıkacağız. Yıkarken vatandaşlarımdan istirhamım oyuna gelmesinler, tahriklere kapılmasınlar. Bu yasa dışı örgütlerle işbirliği yapıp, lüzumsuz yere kendileri de bu örgüt faaliyetleri içerisine girerek, cezaya maruz kalmasınlar değerlendirmesinde bulundu.
    
     Muhabir: Yıldız Aktaş
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER