Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Aydoğandan

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Aydoğandan yeni roman -Şair, yazar Aydoğanın Bu Roman Türkiye-yi ağlatacak dediği Kısık Vadisi adlı romanı 17 Ağustosta kitapçılarda raflardaki yerini alacak


ANKARA (A.A) - Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğanın Bu Roman Türkiye-yi ağlatacak dediği Kısık Vadisi adlı romanı 17 Ağustosta kitapçılarda raflardaki yerini alacak.
     Aydoğan, eğitimciliğinin yanısıra yazar yönüyle tekrar okuyucularının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Daha önce yazdığı şiir, deneme ve kişisel gelişim kitapları ile yazarlık ve şairlik yönü bilinen Kamil Aydoğan-ın Bu Roman Türkiye-yi ağlatacak ifadesini kullandığı eseri Kaynak Kültür Yayın Grubundan çıkıyor.
     Aydoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kitabın okuyucuyla buluşma tarihi her ne kadar 17 Ağustos 1999 depremini çağrıştırsa da konunun 1940-ların Türkiyesi olduğunu söyledi.
     Romanın gerçek, yaşanmış olayları anlattığını dile getiren Aydoğan, şöyle devam etti:
     1940-lı yıllarda Anadolu-nun ıssız bir dağ köyünde Kahyaoğlu Ahmet adında bir adam yaşamaktadır. İnsanlar yiyecek ekmek bulmakta zorlanırken, Kahyaoğlu Ahmet-in başından büyük acılara sebep olacak olaylar geçmektedir. Eşini, ağabeyini, yetişkin evlatlarını peşpeşe kaybetmektedir. Öte yandan yoksulluk, büyük aşklara engel olamamaktadır. O günün geleneksel yapısı sonucu verilen kararlar, insanların çeşitli travmalar yaşamasına neden olmaktadır. Bütün bunların arasında Kahyaoğlu Ahmet, yirmi yıldır Cuma namazı bile kılınamayan köye gizlice hocalar getirmekte, iki odalı köy evinin birisinde çocuklarını yetiştirmektedir.
     Kendisine ait kamilaydogan.net adlı kişisel internet sitesinde de romana ilişkin bilgiler aktardığını ifade eden Aydoğan, Yazarı büyüten okuyucudur. Dünyanın en derin şeylerini de yazsanız, eğer onu okuyan bir kişi bile yoksa, anlamsızdır.Ya da paylaşılmamış duygular, sadece o duyguların sahibi için anlamlıdır ve tek kişiliktir. Şayet yazdıklarınızda, herkes kendine ait bir yer buluyorsa, kendini ifade eden bir olay, bir cümle, bir duygu buluyorsa, size sahip çıkıyor ve okuyor. Okundukça da büyüyor yazar diye konuştu.
     1956 yılında Maraş-ın Kertmen Köyünde doğan ve halen Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten Aydoğanın yayımlanmış eserleri arasında, Köy Yazıları, Yük, Hayat Kaç Köşeli, Hayatın Şiire Sığmayan Yüzü, İçimizin Yıldızları yer alıyor.
    
     Yayıncı: J.Jale Durgun
<< Önceki Haber Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Aydoğandan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER