Ankara ve İstanbulda yapılacak Trabzon etkinlikleri

Ankara ve İstanbulda yapılacak Trabzon etkinlikleri -TTB, Ankara ve İstanbuldaki etkinliklerin aynı tarihte yapılmasının yaratacağı olumsuzluğun önüne geçmek için tarihlerde değişiklik yapılmasını istedi


TRABZON (A.A) - Trabzon Ticaret Borsası (TTB), Ankarada geleneksel hale getirilen Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri ile İstanbulda düzenlenmesine karar verilen Trabzon Günlerinin aynı tarihte yapılmasının yaratacağı olumsuzluğun önüne geçmek için organizasyon tarihlerinde değişiklik yapılmasını istedi.
     TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu imzasıyla İstanbuldaki Trabzon Günleri etkinliğini düzenleyen Trabzon Federasyonu Başkanlığına yazı gönderildi.
     Trabzon Valiliği, Belediye Başkanlığı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Ankaradaki Trabzon Vakfı Başkanlığının da bilgilendirildiği yazıda, Trabzonun kurtuluşunun 95. yıl dönümü dolayısıyla 22-24 Şubat 2013 tarihleri arasında Feshane Kültür Merkezinde Trabzon Günleri etkinliklerinin düzenleneceğini öğrendikleri belirtildi.
     Trabzonun kurtuluş yıl dönümü nedeniyle 2007 yılından itibaren Ankarada Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri düzenlendiği ifade edilen yazıda, şu görüşlere yer verildi:
     Bu yıl söz konusu etkinliklerin 7incisi 21-24 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Ankara ve İstanbuldaki etkinliklerin tarih olarak çakıştığı görülmektedir. Bu durum, bu tür organizasyonları en yüksek katılım ve en ideal şekilde gerçekleştirerek adından söz ettiren Trabzon için olumsuzluk teşkil edecektir. Çünkü, kuruluşların büyük bir bölümü iki ayrı organizasyona katılamayacak ya da katılacaklar, yapmayı planladıkları etkinlikleri bölüştüreceklerdir.
     Yaptığımız görüşmeler doğrultusunda Ankara ve İstanbuldaki etkinliklerin iki ayrı zaman diliminde yapılması gerektiği konusunda fikir birliği oluştuğunu tespit etmiş bulunuyoruz. Bu nedenle Ankarada Trabzonun düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde yapılan etkinliklerin, İstanbulda Trabzonun Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilişi tarihine denk düşürülmesinin doğru ve anlamlı olacağı kanaatindeyiz. Çünkü Fatih Sultan Mehmet, 29 Mayıs 1453de fethettiği İstanbulun ardından 26 Ekim 1461de Trabzonu Trabzon fethedilmezse İstanbulun fethinin anlamı olmaz diyerek fethetmiştir. İstanbul ve Trabzon arasındaki bu tarihi tespitten yola çıkarak söz konusu etkinliklerin Ekim ayında gerçekleştirilmesi daha anlamlı olacaktır.
    
     Muhabir: Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Ankara ve İstanbulda yapılacak Trabzon etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER