Anne karnında öksüz kalan bebek için

Anne karnında öksüz kalan bebek için müebbet hapis istemi -Batmanda terör örgütü üyelerince düzenlenen, bir polis memuru ve 8 aylık hamile kadın ile 4 yaşındaki kızının hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin iddianame tamamlandı


DİYARBAKIR (A.A) - İbrahim Yakut - Batmanda PKK terör örgütü üyelerince düzenlenen ve bir polis memuru, 8 aylık hamile kadın ile 4 yaşındaki kızının hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin iddianame tamamlandı. İddianamede, saldırının ardından çıkan çatışmada ölü ele geçirilen örgüt mensuplarına milislik yaptıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 6 sanık, 3 kişinin öldürülmesinin yanı sıra olayda yaşamını yitiren hamile Mizgin Dorunun sezaryenle alınan ve kuvözde 1 gün yaşayabilen Muhammed adlı bebeğinin ölümünden de sorumlu tutuldu. Sanıklar için 5er kez ağırlaştırılmış müebbet ile toplam 161er yıla kadar hapis cezası istendi.
     Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 9. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, olayın detayları yer aldı.
     İddianamede, 26 Eylül 2011de gasp ettikleri bir araçla eylem yapmak üzere Batmana gelen 3 terör örgütü mensubunun, Aydınkonak Kavşağında güvenlik önlemi alan kolluk güçlerine rastgele ateş açtıkları, olayda, Komiser Yardımcısı Adem İlkkılıç ile o esnada aracıyla yoldan geçen Talat Doru, eşi Mizgin Doru, kızları Sultan Doru ve Şeyma Doru ile kahvehanede oturan İmam Yamanın yaralandığı hatırlatıldı.
     Yaralılardan Komiser Yardımcısı Adem İlkkılıç, 8 aylık hamile Mizgin Doru ve kızı Sultan Dorunun şehit olduğu, erken doğum sonucu dünyaya gelen Muhammed adlı bebeğin de 1 gün sonra yaşamını yitirdiği kaydedilen iddianamede, şunlar kaydedildi:
     Olaydan sonra uzun namlulu silahlar ile saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü mensupları, kullanmış oldukları araç ile Körük Caddesi üzerinden ara sokaklara girerek izlerini kaybettirmişler. Yapılan araştırmalar sonucu söz konusu araç, Batman Şehir Stadı karşısında terk edilmiş halde bulunmuş, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından araç üzerinde yapılan incelemede, içerisinde Kalaşnikof marka bir silaha ait 18 adet mermi kovanı ele geçirilmiştir. Yapılan çalışmalarda, örgüt mensuplarının inşaat halindeki beş katlı binada oldukları tespit edilmiştir. Megafonla yapılan teslim ol şeklindeki çağrılara, uzun namlulu silahlarla ateş edilerek karşılık verilmesi sonucu meydana gelen çatışmada terör örgütü mensupları Fethullah Tokay, Bager Andok kod adlı Mehmet Şakir Yavaş ve Mahsum Şoreş kod adlı Zemirhan Tokdemir üzerlerinde bulunan mühimmatları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiş, 2si polis memuru 3 kişi yaralanmıştır.
    
     -Mermiler, örgüt mensuplarının kullandığı silahtan-
    
     Olayda, eşi ve çocuğunu kaybeden Talat Dorunun kullandığı sivil araç içerisinde yapılan incelemede, araca, 2 adet zırh delici metal parça ile 5 adet mermi çekirdeği gömlek parçası ve bir adet kurşun parçasının isabet ettiğinin belirlendiği bildirilen iddianamede, Elde edilen iki mermi çekirdeği gömlek parçasının örgüt mensubu Zemirhan Tokdemirin yanında ele geçirilen uzun namlulu silahtan atıldığı tespit edilmiştir denildi.
    
     -Gerçek hedef tespit edilemedi-
    
     İddianamede, saldırıyı gerçekleştiren örgüt mensuplarının, olaydan sonra çıkan çatışmada ölü ele geçirildikleri, soruşturmaya konu şüphelilerin ise terör örgütünün milisliğini yaptıkları, sık sık örgüt mensuplarıyla bir araya geldikleri, kırsal ve şehir kadroları arasında irtibat görevi üstlendikleri belirtildi.
     Olayın meydana geliş şekli değerlendirildiğinde tüm şüphelilerin birlikte suç işleme iradesi altında hareket ettikleri ve ne şekilde olursa olsun, hangi şartlar altında gerçekleşirse gerçekleşsin bir terör eylemi ve terörist saldırı gerçekleştirme paydası altında birleştikleri kaydedilen iddianamede, şöyle denildi:
     Başlangıçta tespit edilemeyen bir hedeflerinin bulunduğu ancak yapılan ihbar nedeniyle bu hedeften sapıldığında bile yine de terörist saldırının başka bir şekliyle hayata geçirildiği ve eylemin gerçekleştirildiği, bu bağlamda tüm şüphelilerin hedeften sapan ancak başka bir şekilde yine de gerçekleştirilen terörist saldırı eyleminden sorumlu oldukları kanaatine varılmıştır. Bu bapta içinde sivillerin de bulunduğu bir aracın etkili silahlarla ve çok yoğun bir şekilde ateş altına alınması, keza yerleşim merkezi içinde bu eylemlerin gerçekleştirilmesi, kadın çocuk, hamile, olay yerinde bulunan ya da olay yerinden geçen veya olay yeri civarında bulunan herkesin bu eylemin hedefi olabileceğinin terör örgütü mensuplarınca bilindiği ve bilerek bu eylemin gerçekleştirildiğinin, terör eylemlerinin genel niteliği ve PKK/KCK terör örgütünün genel eylem stratejisi göz önünde bulundurulduğunda eylemlerin doğrudan kastla işlendiğinin kabulü gerekmektedir.
    
     -Bebeğin ölümünden de sorumlu tutuldular-
    
     İddianameyi hazırlayan cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıklar İlyaz Tokay, Abdurrahim Toptamur, Abdullatif Tonğuç, Abdulmecit Toğuç, Mehmet Salih Toktaş ve Nimetullah Tokayı, TCKnın Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, Terör amaçlı, geceleyin, silahlı, birden fazla kişiyle yağma, Birden fazla kişinin hürriyetini sınırlama, Kişileri yerine getirdikleri kamu görevi nedeniyle öldürme ve bu suça teşebbüs, Kişileri kasten öldürme ve bu suça teşebbüs ve Mala zarar verme suçlarının yanı sıra 8 aylık hamile Mizgin Dorunun sezaryenle alınan ve kuvözde 1 gün yaşayabilen Muhammed adlı bebeğinin ölümünden de sorumlu tuttu.
     Sanıklar için 5er kez ağırlaştırılmış müebbet ile toplam 161er yıla kadar hapis cezası istendi. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.
    
     -Olay-
    
     Batmanda 26 Eylül 2011 günü Yavuz Selim Mahallesi Aydınkonak Kavşağında teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda, Komiser Yardımcısı Adem İlkkılıç ile 2 polis yaralanmış, 8 aylık hamile bir kadınla 4 yaşındaki kızı ölmüş, eşi ve diğer kızı yaralanmıştı. Hamile kadının sezaryenle alınan bebeği de tüm çabalara rağmen yaşamını yitirmişti.
    
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Anne karnında öksüz kalan bebek için Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER