Anneler Günü

Anneler Günü -Çanakkalede bir grup genç, annelerin, çocuk büyütürken yaşadığı zorlukları ele alan kısa film hazırladı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkalede bir grup genç, annelerin, çocuk büyütürken yaşadığı sıkıntıları konu alan yaklaşık 7 dakikalık kısa film çekti.
     Kentte müzik ve sanat atölyesi bulunan ve filmin yapımcılığını üstlenen Kuzey Kumsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Anneler Günü" için arkadaşlarıyla bir kısa film hazırladıklarını söyledi.
     Anneleri, insanların var oluş nedeni diye niteleyen Kumsal, "Onlar için bir şeyler yapmak istedik. Annelerimiz için ne yapsak azdır" dedi.
     Kumsal, yaklaşık 7 dakikalık filmin, bir çocuğun hastanede doğumuyla başladığı ve insanın diğer yaşam evrelerini de kapsadığı bilgisini verdi.
     Filmde bir annenin, çocuğunu büyütürken yaşadığı zorlukları ele aldıklarını dile getiren Kumsal, şöyle konuştu:
     "Filmin yönetmenliğini, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Sinema Radyo Televizyon Bölümünde öğrenim gören Furkan Daşbilek yaptı. Filmde küçük oyuncularımız vardı. İki günde tamamladığımız filmin müziğini de Sinan Zorbey yaptı. Biraz duygusal çalışma oldu. Zaten bunun için uğraştık. Filmi izleyenlerin, annesini öpüp koklayacağını, belki de gözyaşı dökeceğini tahmin ediyoruz. Annelerimizin bizi büyütürken neler yaşadığını hissettirebildiysek ne mutlu bize. Projemizin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim."
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Sedat Gök

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER