ANSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun:

ANSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun: -"Dikey büyümeyi tamamlamadan yatay büyümeye geçmemek gerekir"


NİĞDE (A.A) - Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ANSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Coşkun, "Dikey büyümeyi tamamlamadan yatay büyümeye geçmemek gerekir" dedi.
     Genç Sanayici ve İşadamları Derneğinin davetlisi olarak Niğdeye gelen Coşkun, bir otelde iş adamlarına, "Ticari hayatta başarılı olmanın yolları ve markalaşma" konulu konferans verdi.
     Coşkun, konuşmasında, başarıyı sağlamak için önce hedefin belirlenmesi gerektiğine dikkati çekti.
     Herkesin kendine yazılı bir hedef koyması gerektiğini belirten Coşkun, "Bahanelerimiz olmayacak. Gözümüzü hedeften ayırdığımızda gördüğümüz her şey bahanedir. İnsan hedefine odaklanırsa onu yapmaya çalışıyor. Hedeften ayrılınca kriz vardı, bizim sektörün sonu geldi gibi sözlerle aslında kendimizi demoralize ediyoruz. Kendimizi hedeften uzaklaştırıyoruz. O nedenle hedef olacak, bahane olmayacak" dedi.
     Hedefimizi koyup yolumuzda ilerlerken önünüze engeller çıkabilir diyen Coşkun, şöyle devam etti:
     "Önemli olan engellere takılmadan, yola devam edebilmektir. O kadar hızla değişen bir dünya içerisinde yaşıyoruz ki sürekli bir değişim içindeyiz. Buna bir şekilde ayak uydurmak lazım. Yenilenmemiz lazım, aksi takdirde işimizi ilerletmemiz mümkün değil. Değişim zamanı geldiğinde o hamleyi yapmazsak burada ticari hayatımız sonlanmış oluyor. Değişim acılıdır, zorludur, bunu biliyoruz. Bu değişimi sıkıntısına katlanarak yaparsak o zaman tekrar yepyeni bir işe kavuşmuş oluyoruz. Olumlu ve pozitif düşünmemiz gerekiyor. İnsanlarla olan iş veya sosyal ilişkilerimizde her zaman pozitif olabilmemiz gerekiyor. Yaptığımız işin dünya ölçeğinde ne olduğunu bilmek, seyahatlerle kendi işimizle ilgili gelişmiş yerleri görmek, işimizin geleceği adına fikirler verir. Dünyadaki yerimizi görürsek nereye kadar gideceğimizi de değerlendirmiş oluruz. İşini iyi takip eden insanlar atılımlar yapabilir."
    
     -"Erteleme hastalığına yakalanmamak önemlidir"-
    
     Coşkun, "Erteleme hastalığına da yakalanmamak önemlidir. İşleri yarın, haftaya diye erteleriz. Çok sakıncalı ve insanların önünü tıkayan bir şeydir. Çok küçük iş yapan insanların çok sayıda iş yapmaya yeltendiklerini görüyoruz. Dev holdingler bile çok büyük sermayelerine karşın işlerini sadeleştiriyorlar. Çünkü küçük yapılan işlerde kazanç az olduğu gibi kontrol de çok zordur. Elinde sermayesi yok denecek kadar az olan insanlar yaptıkları işin içindeki sermayelerinin bir kısmını alıyorlar, Ben bir de şu işi yapacağım diyorlar. Halbuki böyle bir işten sonuç alınmıyor. Dikey büyümeyi tamamlamadan yatay büyümeye geçmemek gerekir" ifadelerini kullandı.
     Lüks yaşamın iş adamını batırdığını vurgulayan Coşkun, şunları anlattı:
     "Devletlerde bile bu böyledir. Avrupada yaşanan krizin nedeni budur. Çok lüks içinde yaşıyorlar ve bunda da ısrar ediyorlar. Özellikle esnafların kasalarından rahat bir biçimde para almaları sakıncalı bir durumdur. Her insanın ölçeğine göre kendine maaş belirlemesi lazım. Çalışanı gibi kendine maaş koyması lazım. Şahıslarımız değil, şirketlerimiz zengin olacak. Yani işlerimiz kuvvetli olacak. Şahsımız, lüksümüz çok önemli değil. İş gücümüz, potansiyelimiz çok önemli. Kurumsallaşmalıyız, mutlaka ortaklık ve kurum kültürümüz olmalı."
    
     Muhabir: Murat Kaya
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber ANSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER