Antakya Belediyesi Zabıta ekiplerinden Ramazan denetimi

Antakya Belediyesi Zabıta ekiplerinden Ramazan denetimi


HATAY (A.A) - Antakya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan dolayısıyla denetimlerini arttırdı.
     Antakya Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 12. Maddesine göre fırın, iftariyelik gıda, kasap, market, pastahane, tatlı imalathaneleri, yufkacı, şarküteri gibi gıda satış sirkülasyonunun yoğun olduğu yerlerde denetim yapıldı.
     Denetimlerde başta fiyat etiketi ve tarife listesi olmak üzere, gramaj ve ağırlıklar, son kullanma tarihi geçen ürünler, hijyen gibi alanlarda kontroller gerçekleştirildi.
     Zabıta ekipleri özellikle halkın gıda tüketimine yönelik yapılan iş yeri denetimlerinde çalışanlar, imalathane ve satış yerlerinin temiz olup olmadığı, istenilen şartlara uyulup uyulmadığı, kullanılan malzemelerin son kullanma tarihinin geçip geçmediğiyle ilgili kontroller yaparak halkın sağlığını etkileyebilecek olumsuzlukları engellemeyi hedefliyor.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, vatandaşların Ramazan süresince, güvenli ve huzurlu bir şekilde alışveriş yapabilmesi için sürekli sahada olacaklarını ve rutin denetimlerini aksatmadan gerçekleştireceklerini ifade etti.
     Savaş, kurallara uymayan iş yerlerine idari para cezası işlemi uyguladıklarını, vatandaşların fiyat etiketi tarife listesi eksiklikleri, kasa reyon fiyat farklılıkları, son kullanma tarihi geçen ürünlerle ilgili şikayetlerde bulunmak üzere 153 numaralı telefonu arayabileceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç/Salim Taş
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Antakya Belediyesi Zabıta ekiplerinden Ramazan denetimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER