Antalyada emniyet müdürünün şehit edilmesi

Antalyada emniyet müdürünün şehit edilmesi -Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcanı şehit eden sanığın yargılanmasına devam edildi


ANTALYA (A.A) - Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcanı şehit eden sanığın yargılanmasına devam edildi.
     Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Celal Gökçe ile müşteki ve sanık avukatları katıldı. Duruşmada söz alan şehit emniyet müdürü Uğur Gökcanın eşi Gürhan Gökcanın avukatı Aziz Çetin, sanığın olayı kaza gibi göstermeye çalıştığını söyledi. Olayın kaza sonucu olmadığının medyaya yansıyan görüntülerden ispat edildiğini belirten Çetin, sanığın silahı tutuş şeklinin ve olaydan bir kaç dakika önce silahı ateş etmesinin bunun en iyi göstergesi olduğunu ifade etti. Emniyet Müdürü Uğur Gökcanın insani davranışlarının kurbanı olduğunu belirten Çetin, Müvekkilimin eşi sanık zarar görmesin diye iyi niyetle uğraşmış ve sonucunda şehit olmuştur. İnsani davranmasaydı sanık belki biraz zarar görecekti ama Gökcan yaşıyor olacaktı dedi.
    
     -Savcı esas hakkındaki mütalaasını sundu-
    
     Çetinin ardından Cumhuriyet Savcısı Faruk Kurt, esas hakkındaki mütalaasını yazılı olarak mahkeme başkanlığına sundu. Savcı Kurt mütalaasında sanık hakkında Yağma suçundan açılan kamu davasından market görevlisi E.Önin beyanı ve şikayetçi olmaması üzerine beraat edilmesini talep etti. Savcı Kurt, sanık Gökçe hakkında Nitelikli yağmaya teşübbüs suçundan 15 yıl, Bir suçun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kamu görevlisini kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Ateşli silahlar kanuna muhalefet suçundan 3 yıl, Kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme suçundan da 3 yıl cezalandırılmasını istedi.
     Duruşma, avukatların esas hakkındaki savunmasını yapmaları için 12 Aralık 2012 tarihine ertelendi.
     Konyaaltında 22 Şubat 2012de çevreye rastgele ateş açan Celal Gökçeyi ikna etmeye çalıştığı sırada yaşanan arbedede vurulan Konyaaltı Emniyet Müdürü Uğur Gökcan, kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Antalyada emniyet müdürünün şehit edilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER