Antalyada fahri trafik müfettişleri toplantısı yapıldı

Antalyada fahri trafik müfettişleri toplantısı yapıldı -İl Emniyet Müdürü Sağlam: -Trafik sorununun yüzde 15i polisiye tedbirlerle, yüzde 25i yol hatası ve teknik aksaklıklarının giderilmesiyle, yüzde 60ı da vatandaşın eğitilme


ANTALYA (A.A) - Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, trafik sorununun yüzde 15inin polisiye tedbirlerle, yüzde 25inin yol hatası ve teknik aksaklıklarının giderilmesiyle, yüzde 60ının da vatandaşın eğitilmesiyle çözümlenebileceğini söyledi.
     Antalyada fahri trafik müfettişleri ile trafik polisleri arasındaki koordinasyonun artırılması, trafikteki aksaklıkların belirlenerek çözüm yollarının bulunması ve trafik akışının düzgün işlemesini sağlamak amacıyla Fahri Trafik Müfettişleri Toplantısı düzenlendi.
     Antalya Emniyet Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıda konuşan İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, dünyanın her yerinde olduğu gibi Antalyanın da en büyük sorununun trafik olduğunu belirterek, trafiğin terörden çok daha fazla can ve mal kaybına yol açtığını söyledi.
     Sağlam, Emniyet Müdürlüğü olarak Antalyada trafik kazalarının meydana geldiği kara noktaları tespit ettiklerini, bu kazaların meydana geliş sebepleri ile ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra yerel yönetimlerle sorunların çözülmesi konusunda çalışmalar yaptıklarını ifade etti.
     Trafikte en büyük hatalarının kişisel kaynaklı olduğunu, bunun da kişilerin trafik bilgilerini davranışa dönüştürmekle çözülebileceğini vurgulayan Sağlam, Trafik sorunlarının yüzde 15i polisiye tedbirlerle, yüzde 25i yol hatası ve teknik aksaklıkların giderilmesi, yüzde 60ı da vatandaşın eğitilmesiyle çözümlenebilir dedi.
     Fahri trafik müfettişlerinin ceza keserken duygusallığa düşmemeleri gerektiğini vurgulayan Sağlam, müfettişlerin trafik güvenliği ile ilgili bilgilerinin kendileri için çok önemli olduğunu, polisin olmadığı yerde fahri trafik müfettişlerinin olacağını dile getirdi.
     Sağlam, şöyle konuştu:
     Trafik güvenliği ile ilgili yaptığınız çalışmalar, insanlar üzerinde sürekli denetlendikleri hissi vererek onların daha dikkatli ve güvenli birer sürücü olmalarını sağlıyor. Bu da trafik kazalarının önüne geçilmesinde önemli bir etken. Antalyadaki fahri müfettişlerinin kestikleri cezalar öncelikle Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce inceleniyor. Hatalı bir ceza makbuzu varsa iptal ediliyor. Ancak Antalyada görev yapan fahri müfettişlerinin kestiği hatalı ceza makbuz sayısı diğer illere oranla çok daha düşük.
     Trafik Denetleme Şube Müdürü Cem Gençer ise Antalyada bin 69 fahri trafik müfettişinin görev yaptığını bildirerek, kentte meydana gelen trafik kazalarının oluş sebepleri ilgili istatistiki bilgiler verdi. Gençer, fahri trafik müfettişlerinin yanında Kent Güvenlik Sistemi ve resmi olarak görev yapan polis ekiplerinin de trafikte görev almasıyla kural ihlallerinin en aza indirileceğini ümit ettiklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada fahri trafik müfettişleri toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER