Antalyada kültür sanat

Antalyada kültür sanat -Antalya Devlet Opera ve Balesi, Lale Çılgınlığı operasının dünyadaki ilk prömiyerini gerçekleştirecek


ANTALYA (A.A) - Antalya Devlet Opera ve Balesi, Lale Çılgınlığı operasının dünyadaki ilk prömiyerini gerçekleştirecek.
     Antalya Devlet Opera ve Balesinin dünya prömiyerini gerçekleştireceği eserin müzikleri Ali Hocaya, librettosu Şefik Kahramankaptana ait. İsmini Hollandanın Altın Çağında lale soğanlarının fiyatlarının aniden aşı derecede yükselip çöküşe geçtiği dönemden alan Lale Çılgınlığı eserinin rejisörü ise ünlü tiyatrocu Murat Atak.
     Dünya prömiyeri 2 Şubat Cumartesi saat 20.00de Haşim İşcan Kültür Merkezinde gerçekleşecek eserin provaları devam ediyor. Rejisör Murat Atakla çalışan sanatçılar, yoğun çalışma temposuyla dünya prömiyerine hazırlanıyor. Şef Hakan Kalkan ve Ömer Yöndemin dönüşümlü olarak orkestrayı yöneteceği ve 1 saat 20 dakika süren eserde koro şefi Mahir Seyrek olacak.
     Dekor Çağda Çitkaya, kostüm Nursun Ünlü, koreografi Mehmet Sipahi ışık Fuat Gök imzasını taşıyor. Devrim Demirel, Barış Yanç ve Arda Doğanın dönüşümlü olarak canlandıracakları Fink Van Broot karakterinin yanı sıra, Ebru Kaptan Gülendam karakteriyle sahne alacak. Sadrazam Damat Paşayı Şafak Güç, Jan den Boyl karakterini ise Bora Baran canlandıracak.
     Eserde ayrıca Esra Arslantürk Emma, Fatih Şanal Hook, Özhan Gümüş Tom, Ümit Burak Tekinay Bart, Onur Alparslan, Zafer İşgören, Ercan Uğur ve Ferdi Uslu Dört Kayıkçı, Tükel Acar, Emel Öziş İstanbullu Çift, Emre Aytekin ve Murat Özbek Zaptiye Başı, Metin Yakar Muhbir ve Semiha Karadeniz Kalfa karakteriyle izleyiciyle buluşacak.
     Biletler, 5 ile 15 lira arasında değişen fiyatlarla Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanındaki opera gişelerinden alınabilecek.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada kültür sanat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER