Antalyada sendikalardan birlikte kutlama çağrısı

Antalyada sendikalardan birlikte kutlama çağrısı


ANTALYA (A.A) - Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ve Birleşik Kamu İş Görenleri Sendikaları Konfederasyonu (Birleşik Kamu-İş), 1 Mayısın bir arada kutlanılması çağrısında bulundu.
     Türk-İş Antalya temsilcisi Hacı Mevlüt Ünal, Eğitim-İş Sendikası Antalya Şubesinde düzenlenen basın toplantısında, bu yıl 1 Mayıs kutlamalarını tüm kurumlarla birlikte yapmak istediklerini ifade etti.
     Şehirde farklı saatlerde 1 Mayıs kutlaması düzenlenmesini eleştiren Ünal, kutlamalarla ilgili tüm meslek örgütlerinin birlikte karar alması gerektiğini vurguladı.
     Türk-İşin Türkiyedeki en büyük işçi konfederasyonu olduğunu belirten Ünal, diğer işçi konfederasyonlarının kendilerinden fikir almadan karar alıp basın açıklaması yaptıklarının söyledi.
     Birleşik Kamu-İş Antalya temsilcisi Mustafa Balık da 1 Mayıs kutlamalarının Cumhuriyet Meydanında gerçekleşmesi gerektiğini ancak Valiliğin kente gelen ziyaretçilerin rahatsız olabileceği gerekçesiyle bunu kabul etmediğini kaydetti.
     Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonundan (DİSK) 1 Mayıs kutlamaları yapmak için çağrı almadıklarını ifade eden Balık, "Basın aracılığıyla formaliteden bir çağrı her zaman olabilir. Ama biz formaliteden değil gelin Yavuz Özcanda mitingi birleştirelim çağrısını buradan net olarak söylüyoruz- dedi.
     Balık, bir kentte iki ayrı emek bayramı yapılmasını doğru bulmadığını dile getirerek, "Yapılacak iki etkinliğin birbirinden etkilenmemesi, bizim etkinliğimize katılan arkadaşların diğer etkinliğe de katılabilmesi için farklı bir saat düşündük. Emekçinin sağı solu, siyahı beyazı olmaz. İşe gitmediği gün yevmiyesini alamayan herkes emekçidir" diye konuştu.
     1 Mayıs kutlamalarının Güllük TRT Kavşağı SGK önünde saat 11.00de gerçekleşeceğini bildirildi.
    
     Muhabir: Onur Usta, Ata Ufuk Şeker
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada sendikalardan birlikte kutlama çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER