Antalyada şiddetli yağış

Antalyada şiddetli yağış -Demre ilçesindeki şiddetli yağış nedeniyle yaklaşık bin 200 dönüm sera arazisinin zarar gördüğü bildirildi


ANTALYA (A.A) - Demrede etkili olan şiddetli yağış nedeniyle yaklaşık bin 200 dönüm sera arazisinin zarar gördüğü bildirildi.
     Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün özellikle Gürses ve Köşkerler köylerinde etkili olan şiddetli yağışın ilçede son yıllarda yaşanan en yoğun yağış olduğunu söyledi.
     Yağış nedeniyle ilçedeki sera ve tarım arazilerinin zarar gördüğünü ifade eden Karaman, can kaybı ya da yaralanmanın bulunmadığını bildirdi. Sel felaketinin yaşandığı bölgelerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Devlet Su İşleri ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleriyle incelemelerde bulunduklarını anlatan Karaman, kesin hasar tespit sonuçlarının birkaç gün içinde açıklanacağını söyledi.
     Demre ilçesi merkezinde yağışlardan dolayı herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını kaydeden Karaman, sel nedeniyle kapanan bazı köy yollarının ulaşıma açıldığını dile getirdi. İlçedeki dere yataklarının ıslah edilmesi için çalışmalara başladıklarını anlatan Karaman, Tahminen bin 200 dönüm sera arazisi zarar gördü. Özellikle Köşkerler köyünde dere yataklarına sera yapılmasından kaynaklanan sorunlar var. Gürses köyünde yağan yağmur, çeşitli kanallarla ilçe merkezine ulaşıyor. Dere yataklarının ıslah edilmesiyle ilgili çalışıyoruz dedi.
     Meteorolojiden yağışlarla ilgili bir uyarı almadıklarını ve seli beklemediklerine işaret eden Karaman, yağışın özellikle iki köyde etkili olan lokal bir yağış olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada şiddetli yağış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER