Antalyadaki oteller sezona iyi başladı

Antalyadaki oteller sezona iyi başladı -POYD Başkanı Kızıldağ: -"Bölgedeki 5 yıldızlı oteller yüzde 100e yakın doluluğa erişti. Sezona güzel başladık, bir sezon güzel başlarsa güzel gider" -"Çözüm sürecinin turizme büyük katkı


ANTALYA (A.A) - Leyla Ataman Koyuncuoğlu - Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kızıldağ, turizm sezonunun çok iyi başladığını, Antalya bölgesindeki 5 yıldızlı otellerin yüzde 100e yakın bir doluluğa eriştiğini bildirdi.
     AA muhabirine açıklamalarda bulunan Kızıldağ, turizmde yaz sezonunun tam anlamıyla başladığını, Antalya bölgesindeki otellerde neredeyse yer kalmadığını söyledi.
     Konjonktürel bir sıkıntı yaşanmazsa sezonun iyi geçeceğini dile getiren Kızıldağ, geçen yıla oranla turist sayısında yüzde 5-10 arasında artış yaşanabileceğini tahmin ettiklerini kaydetti. Kızıldağ, "Bölgedeki 5 yıldızlı oteller yüzde 100e yakın doluluğa erişti. Sezona güzel başladık, bir sezon güzel başlarsa güzel gider" dedi.
    
     -"Çözüm süreci turizme katkı sağlar"-
    
     Çözüm sürecinin Türkiye turizmine olumlu katkı sağlayacağını vurgulayan Kızıldağ, "Çözüm sürecinin turizme büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Çünkü turizm güvenli ortamı sever, turistik hareketin en büyük düşmanı güvensizliktir" diye konuştu.
     Yaklaşık 20-30 yıl önce Türkiyede çok iyi satılan Anadolu turları bulunduğunu anlatan Kızıldağ, şöyle devam etti:
     "Avrupa ve Amerika başta olmak üzere dünyanın her yerinden Anadoluya, kültürel değerleri görmek isteyen turist gelirdi. 100-200 otobüslük konvoylarla bütün Anadoluyu gezerlerdi. Geçmiş dönemde yaşanan terör ve güven sıkıntısı nedeniyle Anadolu turlarında büyük düşüşler yaşandı, hatta belli dönemde sıfırlandı. Şimdi tekrar bu güven ortamı oluşursa Anadoluda çok ciddi bir turizm başlar, turlar tekrar yaygınlaşır diye düşünüyorum."
    
     -"İsrailli turist tekrar gelmeye başlayacak"-
    
     Kızıldağ, İsrailin Türkiyeden özür dilemesinin turizmi hareketlendirdiğini dile getirerek, "İsrailli tur operatörleri otellerle görüşmeye başladı, kontenjanlar tahsis edildi. Bu ayın ortasından itibaren İsrailden Antalyaya tekrar turist gelmeye başlayacağını tahmin ediyorum" dedi.
    
     -Otellerin yüzde 10u Türk turist-
    
     Türkiyede yerli turist sayısının son yıllarda ciddi anlamda arttığını belirten Kızıldağ, sektörel anlamda iç turizmin gelişmesini desteklediklerini söyledi.
     "Yerli turist olmazsa hep bir şeyler eksik kalır" diyen Kızıldağ, son yıllarda erken rezervasyon indirimleri ve kampanyalarla artık yerli turistin de yabancı turist gibi yaz aylarının konaklama rezervasyonunu, kış aylarından yapmaya başladığını kaydetti.
     Kızıldağ, "Yerli turist erken rezervasyona çok çabuk intibak etti ve iyi kullanmaya başladı. Yerli turist oranı yaz aylarında yüzde 10a kadar çıkıyor. Bu da sevindirici bir oran" diye konuştu.
     "Türkiyedeki otellerin yerli turist için pahalı olduğu" söylemlerini doğru bulmadığına dikkati çeken Kızıldağ, Türk turistin daha pahalı olan yaz aylarında tatil yaptığını, yabancı tur operatörlerinin ise 12 ay boyunca otellere misafir yolladığını söyledi.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyadaki oteller sezona iyi başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER