Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın:

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın: -"Esnaf talep ederse ilerleyen süreçte Ali Çetinkaya Caddesi taşıt trafiğine kapatılıp yürüyüş yolu yapılabilir"


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, esnafın talep etmesi halinde ileride Ali Çetinkaya Caddesinin taşıt trafiğine kapatılıp yürüyüş yolu yapılabileceğini söyledi.
     Caddede yapılan düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Akaydın, Ali Çetinkaya Caddesindeki çalışmalarda sona yaklaşıldığını kaydetti.
     Caddeye yapılan yatırımların asla makyaj yatırımı olmadığını ifade eden Akaydın, "İki cadde düzenlemesinin maliyeti, bir katlı köprülü kavşak maliyetiyle eşit durumda. Çevre düzenlemeleri bittikten sonra Ali Çetinkaya Caddesi yeni güzelliğine kavuşacak ve hareketlenecek" dedi.
     Okullar bölgesinde çalışmaların önümüzdeki aylarda tamamlanacağını ve yapılan çevre düzenlemeleriyle birlikte Ali Çetinkaya Caddesinde gözle görülür bir canlanma yaşanacağını kaydeden Akaydın, şöyle konuştu:
     "Esnaftan caddenin trafiğe kapanması yönünde bir talep gelirse buna olumlu yaklaşabilir. Şarampol kapalı yolu buna bir örnektir. Bir daha ki dönem belediye başkanınız olursam ve sizlerden böyle bir talep gelirse bu yolu raylı sistem dışında trafiğe kapatabiliriz. Şarampol yolu ilk trafiğe kapatıldığında büyük tepki toplamıştı. Belki büyük bir kısmınız bunu talep ederken, bazı arkadaşlar (buraya müşteri gelmez) diyerek isyan edecek. Fakat Şarampol kapalı yolu görüyorsunuz. Hasan Subaşı kapatıldığı zaman yer yerinden oynadı. Şu anda o yolu herhangi bir belediye başkanı yeniden trafiğe açabilir mi- Bu esnaf adına intihar etmek olur. Burayı da yürüyüş yolu yapabilsek esnafın yüzü o zaman güler. Ben her zaman Antalya esnafının yanındayım."
     Akaydın daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından ikinci İnönü Caddesine yapılan ve kısa sürede Antalyalının büyük beğenisini toplayan Şemsiyeli Sokağı ziyaret etti. Akaydın yabancı turistlerin de dikkatini çeken caddenin yeni düzenleme ile Antalyaya ayrı bir renk kattığını söyledi.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Leyla Ataman Koyuncuoğlu
<< Önceki Haber Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER