Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi 2013 yılı

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi 2013 yılı tahmini bütçesi 650 milyon lira olarak kabul edildi


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi 2013 yılı tahmini bütçesi 650 milyon lira olarak kabul edildi.
     Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Mustafa Akaydın başkanlığında toplandı. Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda 19 madde kabul edildi. AK Parti grubu gündemin 3. maddesindeki gelir gider dengesinin sağlanmasıyla ilgili maddeye 105 milyon lira şerhi düşerek oylamada çekimser kaldı, CHP ve MHPnin oylarıyla bu madde de kabul edildi.
     Başkan Akaydın, burada yaptığı konuşmada, 2013 yılı bütçesinin Antalya halkına yakışmayan bir bütçe olduğunu belirterek, Ben başarısız bir belediye başkanı olabilirim. Ben de bir insanım. İşçilerimin, memurlarımın maaşını ödemek için paraya ihtiyacım var. Buna yönetim beceriksizliği diyebiliriz. Ancak belediyeyi borçlu aldım Türkiyenin en borçlu belediyelerinden biriyim dedi.
     İki ay geriden gelen işçi alacakları olduğunu ifade eden Akaydın, tekrar borçlanma yetkisi verildiği takdirde mevcut borçları sıfıra yakın duruma getirebileceğini ifade etti.
     Borçları belirli bir plan dahilinde ödediklerini vurgulayan Akaydın, 1 milyar TLye yakın borç ödediklerini kaydetti. Akaydın, İzmir, Ankara ve İstanbul Belediyelerinin hep altında bütçelerimiz. Bu iller bizden fazla bütçeye sahip. Antalya kazanıyor, vergi İstanbulda ödendiği için bütçesi fazla oluyor. Büyükşehir yasasını okuyorsunuz bir muamma var. Sorumluluklar daha fazla artıyor. Ama bunu nasıl karşılayacağız. Yasayı anlayan beri gelsin. Umarım Cumhurbaşkanı bu yasayı onaylamaz. İçinde sıkıntılı maddeler var diye konuştu.
     Kıyı şeritlerindeki Muğla, İzmir ve Antalya Büyükşehir Belediyelerine biraz farklı davranıldığını savunan Akaydın, Kongre Kültür Merkezi yapmanın en büyük hedefleri olduğunu ancak stat meselesinin kabak tadı verdiğini dile getirdi.
     Akaydın şöyle devam etti:
     Ulaşım master planı devam ediyor. Nostaljik tramvay zarara çalışıyor. Ancak halk seviyor diye tutuyoruz. Gittiği yere kadar gidecek. Daha sonra onları büfe yapmayı düşünüyorum. Deprem ve afet planı da devam ediyor. Kültüre ve eğitime para harcıyorum ama eğlence yaptırmıyorum kimseye göbek attırmıyorum. Fazıl Sayı Kepezde, Alanyada çaldırdım. Tiyatrolar getirdim, oynattım ama bunlar eğlence gibi gözükse de bir kültürdür. Eğitimden Kültürden korkmayın.
     AK Parti grubu adına konuşan Yaşar Tabur ise Antalyanın iyi yönetilmediğini ve iyi hizmet alamadıklarını ifade ederek, Akaydının bütçedeki artışları eğlence alanında değerlendirdiğini ve artık makyaj ve eğlence belediyeciliği yaptığını iddia etti.
     Borçlanmanın arttığını ve belediyenin 105 milyon lira borcu olduğunu anlatan Tabur, Sözkonusu borçlarla devam eden bir belediyecilik var. Altyapı yatırımları yapılmıyor. Halkçı belediyeyiz, işçi belediyesiyiz deniliyor ancak 2 aydır parasını alamayan belediye işçileri var. Parasını alamayan işçiler bunu bize soruyor diye konuştu.
     MHP grup sözcüsü Reşat Oktay da bütçenin yetersiz olduğunu ve Antalyalı vatandaşlara daha iyi, kaliteli hizmetin götürülebilmesi için bu rakamın artırılması gerektiğini belirtti.
     Oktay, Antalya Türkiyenin dünya vizyonu bir kent. Çok sayıda yerli ve yabancı turist ağırlıyoruz. Avrupalı turistler ilimizi tercih ediyor dedi.
     2013 yılı tahmini bütçesi, 545 milyon TL gelir bütçesi ve 105 milyon TL de borçlanma olmak üzere 650 milyon lira olarak kabul edildi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ / Hüseyin Kanber
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi 2013 yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER