Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısı


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısında Büyükşehir Belediyesine ait 40 otobüsün kiraya verilmesi tartışıldı.
     Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydının başkanlığında Belediye Kültür Merkezinde yapıldı. Meclisin gündemini Büyükşehir Belediyesine ait 40 otobüsün kiraya verilmesi oluşturdu.
     AK Parti Grup Sözcüsü Yaşar Tabur, otobüslerin kiraya verilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon üyelerinin toplantı yapmadığını, CHPli Belediye Meclis Üyelerinin komisyonda karar almadan, grubunda aldığı kararı meclise getirdiklerini ileri sürdü.
     Bu uygulamanın yasal ve doğru olmadığını ifade eden Tabur, Plan ve Bütçe Komisyonu toplanmadan alınan karar bir skandaldır dedi.
     Otobüslerin ihale ile kiraya verilmesi gerektiğini, yasaların da bunu gerektirdiğini kaydeden Tabur, Yasaların etrafından sık sık dolaşmaya çalışırsanız, hem kamu zararı hem de beceriksiz bir yönetim anlayışı ortaya koymuş olursunuz. Bugün meclisle dalga geçiliyor diye konuştu.
     Plan ve Bütçe Komisyonunun bu konuda karar verememesinin çeşitli sıkıntıları da beraberinde getireceğini ifade eden Tabur, söz konusu otobüslerin alındığı günden itibaren belediyenin ve vatandaşın başına bela olduğunu iddia etti.
     Tabur, Plan ve Bütçe Komisyonu toplanmadan alınan kararı uygun bulmadıklarını ve grup adına ret kararı verdiklerini açıkladı.
     MHP Grup Sözcüsü Mustafa Reşat Oktay da komisyon kararının 3 dakika önce kendilerine bildirildiğini ifade etti. Bu konuda hata yapıldığını kaydeden Oktay, lehte, aleyhte ve çekimser anlamda hiç bir tavır sergilemeyeceklerini söyledi.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın da AK Partili ve MHPli grup sözcülerinin konuyu siyasi polemik haline getirdiklerini savundu.
     Antalya halkına hak ettiği kalitede, kolay ulaşılabilir, düzgün bir toplu ulaşım hizmeti sunmak istediklerini dile getiren Akaydın, şunları söyledi:
     Dünyanın hiçbir yerinde bir belediye başkanı 825 kişiyle muhatap olmaz. Aklın yolu birdir. Gelin halk otobüsleriyle minibüsler birleşin, tek bir şirket oluşturup karşımıza gelin dedik. Ama başaramadık. 3,5 yıl bir çözüm üretebilir miyim diye çalışan bir belediye başkanıyım. Kanuna hiçbir zaman karşı gelmedik. Yasaları uygulayan insanlar meclisimizin almış olduğu kararların karşısında da karar alabilirler. Bizi bazen çaresiz duruma sokmuş gibi olabilirler. Ortada bir çaresizlik durumu yok. 1 milyon Antalyalı kırmızı otobüs sayısının artmasını istiyor. Önümüzde bir mahkeme kararı var. Açıkça söylüyorum, yanlış bir karar. Ama hukuka saygımız varsa yanlış da olsa uygulamak zorundayız.
     Söz konusu madde konusunda AK Parti grubunun karşı, MHP grubunun katılmadığı ve CHP grubunun ise olumlu yönde oylarıyla Encümene yetki verildi. Buna göre Encümen, otobüsleri 3 yıl içinde uygun gördüğü kuruma kiraya verebilecek.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ/Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER