Antalya Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Meclis

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Meclis toplantısı -Toplantıda belediyenin cari ve yatırım harcamalarında kullanılmak üzere İller Bankası ve özel bankalardan 120 ay vade ile 97 milyon lira borç alma konusu Bütçe ve Plan Komis


ANTALYA (A.A) - Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı Meclis Toplantısında, belediyenin cari ve yatırım harcamalarında kullanılmak üzere İller Bankası ve özel bankalardan 120 ay vade ile 97 milyon lira borç alma konusu, Bütçe ve Plan Komisyonuna havale edildi.
     Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonunda Belediye Başkanı Mustafa Akaydın başkanlığında yapıldı.
     Toplantıda belediyenin cari ve yatırım harcamalarında kullanılmak üzere İller Bankası ve özel bankalardan 97 milyon lira, 120 ay vade ile borç alma konusu görüşüldü. AK Parti ve MHP grubunun itirazları ile konu Bütçe ve Plan Komisyonuna gönderildi.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, toplantıda yaptığı konuşmada, belediyenin mali bakımdan zor durumda olduğunu belirterek, bu zorluğa rağmen Büyükşehir Belediyesinin 4 yıldır hizmetlerini sürdürdüğünü söyledi. Belediyenin bütün personeliyle taşeron işçiler de olmak üzere özveriyle Antalyaya kaliteli belediye hizmet vermeye çalıştığını kaydeden Akaydın, belediyeyi 1 milyar dolar borç ile devraldıklarını anlattı.
     Belediyeyi ayakta tutabilmek için borçlanmak zorunda olduklarını ifade eden Akaydın, Türkiyenin en borçlu belediyeleri AK Parti belediyeleridir. Bizim devlete bir kuruş vergi borcumuz yok. Devlete vergi borcu olan 50nin üstünde belediye var. Ben iddia ediyorum, 4 yıldır hiçbir yanlış yapmadık dedi.
     Taşeronlaşmanın ülkenin bir faciası olduğunu belirten Akaydın, sözlerine şöyle devam etti:
     Taşeronlaşma kültürü bitmeden, özellikle yıl sonlarında taşeron firmaların işçilerine daima borçlu kalırsınız. Bu neoliberalizm faciasıdır. Taşeronlaşmayı Mustafa Akaydın düzeltemez. Bu ancak milli politikalarla düzelir. Bana borçlanma yetkisi verdiğinizde ben de önce işçilerin borçlarını vereceğim. Belediyeyi devraldığımda belediyenin gelirlerinin giderlerini karşılama oranı üçte birdi. 16 milyon gelir, 48 milyon gider. Bu borçlanmalarla can çekişe çekişe buralara geldik. Şimdi de bunu böyle sürdüreceğiz. Sırf muhalefet etmek için bu yetkiyi Büyükşehir Belediyeye vermezseniz, Antalya halkına karşı ciddi bir haksızlık yaparsınız. Belediyenin mali yönetimi son derece disiplinlidir, haktan, emekten yanadır. Ama bunun sürdürülebilmesi için şu an borçlanmadan başka hiçbir yol yoktur.
     MHP Grup Başkanı Mustafa Reşat Oktay da Antalya Büyükşehir Belediyesi bütçesi içerisindeki borçlanma konusunun yıllardır politik malzeme yapıldığını belirterek, maalesef her yıl bu konuyla karşılaştıklarını söyledi. Bir kamu kuruluşu olan ve görevi Antalya halkına hizmet olan bir kuruluşu denetlemek zorunda olduklarını dile getiren Oktay, şunları kaydetti:
     Belediyenin kendi çalışanları var. Aldığı taşeronlar da var. Doğal olarak çalışanlarla ilgili ciddi bir mali sıkıntının olduğu bir gerçek. Son 10 yıldır Türkiyede en iyi işveren devlet ve iktisadi kuruluşları alabildiğine hizmetlerini taşeronlaşma üzerinden kurmaya başladılar. Bu vahşi liberal sistemi kamunun önüne koyduğu emeği sömürme biçimidir. Emek korumasız kalmıştır. Bu toplumu örgütsüz yapıya itmektedir. Toplumun tüm kesimlerimde taşeronlaşma hızlı bir şekilde devam etmektedir. Bununla ilgili yasal düzenleme gerekiyor. Hükümet maalesef yasal düzenleme yapmamaktadır. Burada taşeron işçilerimiz var, maaşlarını alamıyorlar. Belediye batmak üzere. Herkes elini vicdanına koysun, üzülerek söylüyorum. Bunun içinden nasıl çıkılacaksa hep beraber çıkalım.
     AK Parti Grup Başkanı Murtaza Tamyürek ise yine bir borçlanma ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek,97 milyon lira ile 10 yıllık bir borçlanma var. Bakanlar Kurulunun onayı alınmadan bu kredi alınamaz. AK Parti gurubu olarak işçilere ne kadar borcumuz varsa destekleriz. Ama 10 yıllık bir kredi ile geliyorsunuz dedi.
     Toplantı, diğer gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sone erdi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalya Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Meclis Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER