Antalya İl Genel Meclisi toplantısı

Antalya İl Genel Meclisi toplantısı -İl Genel Meclisi mayıs ayı toplantısında Kaleiçindeki Kesikminare Caminin İl Özel İdaresince kiralanarak restore edilmesi teklifi oy birliğiyle kabul edildi


ANTALYA (A.A) - İl Genel Meclisinde tarihi Kaleiçi semtindeki Kesikminare Caminin İl Özel İdaresince kiralanarak restore edilmesi teklifi oy birliğiyle kabul edildi.
     İl Genel Meclisi, Başkan Cavit Arının Japonyada bulunması nedeniyle Başkan Vekili Osman Uğur yönetiminde toplandı. Toplantının bugün yapılan oturumunda Manavgatın Çamlıtepe köyü yakınlarında bir şirket tarafından taş ocağı açılması talebi oy birliğiyle reddedildi.
     Toplantıda mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait Kaleiçi semtindeki Kesikminare Caminin restorasyon ve onarım karşılığı, Vakıf Hayrat Taşınmazların Tahsisi Hakkındaki yönetmeliğin ilgili maddelerince belirlenen oranda artış yapmak şartıyla, 2012 yılı için aylık 100 lira kullanım bedeli üzerinden 20 yıl süreyle İl Özel İdaresince kiralanması teklifi görüşüldü.
     CHP Grubu adına konuşan İlhan Buğdaycı, Vakıflar Bölge Müdürlüğünün bu tür onarımları yapan ve organize eden bir kurum olmasına karşın İl Özel İdaresinin böyle bir restorasyona niçin talip olduğunun açıklanmasını istedi.
     AK Parti Grup Sözcüsü Mahir Boztepe de yıllardır atıl şekilde bekleyen Kesikminare Caminin, Vakıflar Genel Müdürlüğü yönetmeliği gereğince kiralanmadan üzerinde herhangi bir tasarruf hakkı kullanılamayacağını söyledi. Atıl durumda yıllardır onarılmayı bekleyen alanın İl Özel İdaresince kiralanarak aslına uygun şekilde restore ettirilerek Türk turizmine ve Antalyalıların hizmetine sunulacağını ifade eden Boztepe, kira için ödenecek bedelin İl Özel İdaresi bütçesinden yapılmayacağına dikkati çekti. Projenin kabul edilmesinden sonra burayla ilgili bedelin İl Özel İdaresi Koruma Uygulama Denetim Birimi (KUDEB) tarafından karşılanacağını belirten Boztepe, şöyle devam etti:
     KUDEBin bütçesi belediyelerin kültür paylarından oluşuyor. Bu bütçede sadece korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının onarımı ve korunmasında kullanılabiliyor. İl Özel İdaresi bütçesinden tek kuruş harcamadan burayı onartıp aslına uygun hale getirtmek istiyoruz. Amacımız atıl durumda yıllardır Kaleiçinin merkezinde onarılmayı bekleyen yapıyı kültürümüze ve turizme kazandırmak. Burası sembolik bir bedelle kiralanacak. Restorasyondan sonra buranın kiraya verilebilecek alanları İl Özel İdaresine gelir getirmek amacıyla kiralanacak. Bu tür yerler tahsis edilemediği için kiralanmak suretiyle onarımı mümkün. AK Parti olarak İl Özel İdarelerinin bütçesinin artırılması için bir proje hazırladık. Antalyaya yatırım yapmamız için bu gerekli. İl Özel İdaremizin bütçesi personel giderlerine ancak yetiyor. Bu şekilde devir yöntemiyle gelir elde edebiliriz, hem de buraları atıl durumdan kurtarıp turizmin hizmetine kazandırabiliriz.
     Boztepe, Kesikminare Camii çalışmasının bu alanda bir ilk olduğunu vurgulayarak, Hem kültür mirasımızı koruyacağız hem de halkımıza hizmet edebilmek için kaynak üretmiş olacağız dedi.
     MHP Grup Sözcüsü Zeki Tunç, Kesikminare Caminin restore edilerek topluma kazandırılması projesini desteklediklerini söyledi. Buradan gelir elde edilmesi fikrine karşı olduklarını belirten Tunç, Bu ve buna benzer diğer eserlerimizin de Antalyaya ve Türk kültürüne kazandırılmasını temenni ediyoruz dedi.
     İl Özel İdaresi Başkan Vekili Osman Uğur, atıl durumda turizme açılmayı bekleyen ören yerlerinin değerlendirilmesini arzu ettiklerini dile getirdi.
     Yapılan konuşmaların ardından teklif oy birliğiyle kabul edildi.
     Toplantıda İl Özel İdaresi 1. Başkanvekilliği görevinden istifa eden MHPli Mustafa Bilicinin yerine MHPli Hüseyin Çil, yedek divan katipliğinden istifa eden Zeki Tunçun yerine ise Adnan Aydın seçildi.
     İl Genel Meclisi toplantısı cuma gününe kadar devam edecek.
     (HK-GÜÇ)
<< Önceki Haber Antalya İl Genel Meclisi toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER