Antalya ilk olimpik yüzme havuzuna kavuşuyor

Antalya ilk olimpik yüzme havuzuna kavuşuyor -Antalyanın ilk kapalı olimpik yüzme havuzunun temeli 30 Temmuzda atılacak


ANTALYA (A.A) - Antalyanın ilk 1000 seyirci kapasiteli kapalı tam olimpik yüzme havuzunun olduğu Kepezpark Varsak Projesinin temeli, 30 Temmuz Pazartesi günü atılacak.
     Kepez Belediyesi, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi, 3 bin kişilik Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosunun ardından Antalyaya bir kalıcı eser daha armağan ediyor. Yapım ihalesinin yasal sürecinin tamamlanması ve ihaleyi kazanan firma ile yer teslimi sözleşmesinin imzalanmasının ardından, Kepezpark Varsak Projesinin inşaat süreci başlıyor.
     Yüzme havuzu ile spor tesislerinin, eğlence merkezlerinin yer aldığı projenin temeli, 30 Temmuz Pazartesi günü saat 19.00da eski Varsak Stadının olduğu alanda düzenlenecek törenle atılacak. Antalyaya, Kepeze sosyal ve ekonomik hareketlilik getirecek olan proje, Süleyman Demirel Bulvarında yıkımı gerçekleştirilen Varsak Stadının bulunduğu ve imar planında spor alanı olan 46 dönümlük arazi üzerine yapılacak.
     Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yaptığı açıklamada, projenin büyüklüğü ve itirazlar nedeniyle ihalenin kesinleşme sürecinin uzadığını anımsattı. Tütüncü, Kamu İhale Kurumuna yapılan itirazlar neticelendi ve ihale ilgili yasal süreç tamamlandı. 30 Temmuz Pazartesi günü, iftar yemeğinin de yer aldığı törenle bu dev projenin temelini atacağız. Antalyamıza, güzel bir eser daha kazandırmanın gururunu yaşıyoruz dedi.
     Kepez Belediyesinin, Kepezpark Varsak Projesi ile Antalyaya ilk kapalı tam olimpik yüzme havuzunu hediye edeceğini dile getiren Tütüncü, şöyle konuştu:
     Kapalı tam olimpik yüzme havuzu ve diğer tesisleriyle Antalyaya güzel bir yaşam merkezi kazandırmak istiyoruz. Bu proje hem Varsakın, Kepezin havasını değiştirecek hem de Antalyaya güzel bir hediye olacak. Kazmayı vurduğumuz günden itibaren de bir yıl içinde tesisin yapımını tamamlayacağız. Yaklaşık 20 milyon lira bütçesi olan bu yatırımı da belediyenin imkanlarıyla inşa edeceğiz.
    
     -Projede neler var--
    
     Yaklaşık bin seyirci kapasiteli kapalı tam olimpik yüzme havuzu, Uluslararası Yüzme Federasyonu (FINA) standartlarına uygun olarak, 2,5 metre derinliğinde, 10 kulvarlı 25x50 metre boyutlarında olacak. Ulusal ve uluslararası şampiyonaların düzenlenebileceği şekilde projelendiren tesiste, 250 metrekare ısınma havuzu da yer alacak.
     5 bin metrekarelik alana inşa edilecek yüzme havuzunda ayrıca, bay ve bayan ayrı olmak üzere 16 duş, 22 lavabo, soyunma odaları, dinlenme alanı, kafeterya ve idari ofisler de bulunacak. Açık yüzme havuzunun da olacağı projede, FIFA standartlarına uygun 500 kişilik açık tribünleri ve soyunma odaları olan 45x25 metre boyutlarında 2 sentetik çim futbol sahası ile FIBA kurallarına uygun 2 basketbol sahası hizmet verecek.
     Projede gençlik merkezi, sosyal tesis, 4 cep sinema salonu, otopark ve bisiklet yolu, bin 500 metre uzunluğunda yürüyüş, yapay bir göl, ortam canlandırmalarının olduğu 5 bin metrekare masal parkı ve ada kafe de yer alacak.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Antalya ilk olimpik yüzme havuzuna kavuşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER