Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanı Bucaktan

Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanı Bucaktan sürücülere kış uyarısı


ANTALYA (A.A) - Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Bucak, sürücüleri araçlarını kış şartlarına hazırlamaları konusunda uyardı.
     Mehmet Bucak, yaptığı yazılı açıklamada, sıcak hava nedeniyle sürücülerin araçlarının kışlık bakımını aksattığını, bu durumun ani değişen hava koşulları nedeniyle sıkıntı yaratabileceğini ifade etti. Yağışların yoğunlaşması ile lastik seçiminin önemine dikkati çeken Bucak, ayrıca araçlarda antifriz kullanımının da önemine işaret etti.
     Sürücülerden ani hava değişikliklerine karşı hazırlıklı olmalarını isteyen Bucak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Araçlarınızın yazdan kalma silecekleri sizi zor durumda bırakabilir. Antalyanın sıcağında kuruyan ve niteliğini kaybeden silecek lastikleri yağmur suyunu istediğiniz şekilde aracınızın camından atamayacaktır. Bu da görüş açınızı engelleyecek, olası tehlikeleri beraberinde getirecektir. Mutlaka silecek lastiklerinizi değiştirin.
     Araçlardaki akülerin de önemine dikkati çeken Mehmet Bucak, özellikle uzun yola çıkan sürücülerin sürpriz ile karşılaşmamaları için gerekli ölçümleri yaptırması gerektiğini vurguladı. Olası donmalara karşın radyatör ve silecek suyuna antifriz konulmasını tavsiye eden Bucak, araç bakımları için Antalya Oto Tamirciler Odası üyelerinin hazır olduğunu hatırlattı.
     Uzun yola çıkacakların sadece araçlarına bakım yaptırmalarının yeterli olmadığını da kaydeden Bucak, araçlarda bulunması gereken, çekme halatı, ilk yardım çantası, yangın söndürme tüpü, stepne, stepne değiştirme gereçleri, reflektör gibi gereçlerin yanı sıra kar zincirinin mutlaka bulundurulmasını önerdi.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanı Bucaktan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER