Arapça yarışmasında dereceye giren öğrenciler Bosna

Arapça yarışmasında dereceye giren öğrenciler Bosna gezisiyle ödüllendirildi


ÇANAKKALE (A.A) - Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmasında dereceye giren öğrenciler, Bosna gezisiyle ödüllendirildi.
     Yarışmada başarılı olan 19 öğrenci, okul müdürleri ve öğretmenlerin de katıldığı gezide, öğrenciler, eski Bosna Hersek Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegovicin kabri ile Kovaci Şehitliğini ziyaret etti.
     Başçarşıda alışveriş yapan öğrenciler, İgman Dağı eteklerinde Milli Park ve Bosna Nehrinin doğduğu yer olan Vrelo Bosnayı gezdi. Visokoda, Osman Efendi Recovic Medresesini (İmam Hatip Lisesi) ziyaret eden grup, okul müdürü Cemal Salih Spahicten bilgi aldı.
     Travnik şehrinde şehitlik, vezir türbeleri ve kaleyi gezen öğrenciler, Konjic ve Pocitel gibi Osmanlı izlerini taşıyan köyleri de ziyaret etti. Öğrenciler, Saraybosna Üniversitesini ziyaret etti, Mostar Köprüsünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
     Çanakkale İmam Hatip Lisesi Müdürü Alaattin Engin, yaptığı açıklamada, Çanakkaledeki okullar arasında yapılan Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmasına AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Danişi de davet ettiklerini söyledi.
     Danişin, yarışmada dereceye giren öğrencileri ödüllendirmek istediğini kendilerine ilettiğini kaydeden Engin, şunları kaydetti:
     Kendisi Bosna gezisi fikrini ortaya atınca çok heyecanlandık. Evladı Fatihan topraklarında olmaktan büyük mutluluk duyduk. Öğrencilerimiz, her köşesi tarih kokan Balkan topraklarında çok faydalı izlenimler aldılar. Geziye vesile olan Çanakkale milletvekilimiz ile bizlere Bosnada rehberlik eden eski İstanbul Milletvekili Hüseyin Kansuya öğrencilerim adına teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir : Ercan Özçetin / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı : Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Arapça yarışmasında dereceye giren öğrenciler Bosna Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER