Arapgirde HES protestosu

Arapgirde HES protestosu -Bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kozluk Çayına yapılması planlanan HESe tepki gösterdi


MALATYA (A.A) - Arapgir ilçesinde bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kozluk Çayına yapılması planlanan Hidro Elektrik Santraline (HES) tepki amacıyla basın açıklaması yaptı.
     Tarihi Meydan Köprüsünde toplanan grup adına konuşan Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, kalkınma hamlesi gerçekleştirilen ilçeye HES kurulmasına karşı olduklarını belirtti.
     Cömertoğlu, yapılacak hidroelektrik santralinden bölgedeki tarihi ve doğal yapının olumsuz yönde etkileneceğini, başta üzüm olmak üzere yöreye özgü olan sarı balık ile tarım ürünleri ve çeşitli endemik bitkilerin yok olacağını savundu.
     İstanbul Arapgir Kültür Derneği Başkanı Turgay Akşahin ise Hayat doğadır, doğamıza dokunmayın sloganıyla bir araya geldiklerini ve Kozluk Çayına yapılacak HESe karşı durduklarını dile getirdi.
     Akşahin, Arapgir Eskişehir Mahallesi Kozluk Çayı Vadisinde kurulması düşünülen HESin vadi içerinde oluşturacağı tahribatın dünyaca ünlü köhnü üzümünün yok olmasına ve doğanın büyük zarar görmesine yol açacağını savundu.
     18 köy derneğinin başkanı ve yöneticileri ile bazı siyasi partilerin ilçe başkanlarının da katıldığı basın açıklamasının ardından Arapgirli klarnetçi Ümit Aydın, Kozluk Çayında müzik dinletisi sundu.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Fadıllıoğlu / Ensar Özdemir / Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Arapgirde HES protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER