Arguvan ve Hekimhandan kısa kısa

Arguvan ve Hekimhandan kısa kısa -Arguvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Memi, 2012 yılında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi


MALATYA (A.A) - Arguvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Memi, 2012 yılında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında 6 projelerinin Kalkınma Bakanlığı tarafından kabul edildiğini kaydeden Memi, bu çerçevede ilçedeki bazı okulların çevre düzenlemesini ve Arguvan Lisesinin konferans ve tiyatro salonlarını yaptıklarını söyledi.
     Aynı okulun kız pansiyonuna voleybol ve basketbol sahası da yapıldığı ifade eden Memi, bazı okullara çocuk parkı yapıldığını, Arguvan Lisesine kütüphane oluşturulduğunu belirtti.
     Arguvan Lisesinin kız pansiyonunun çevresinin düzenlendiğini bildiren Memi, ısınma problemi yaşayan bazı ilköğretim okullarının kalorifer sisteminin yapıldığını söyledi.
     Arguvan Lisesi ve okulun erkek öğrenci pansiyonlarında güçlendirme çalışmaları yapıldığını aktaran Memi, Bu sayede pansiyonda oda sistemine geçiş sağlanmıştır. Öğrenciler 15şer kişilik koğuşlarda kalmakta iken bu çalışmayla odalar 4er kişilik hale getirilmiştir dedi.
     Arguvan İmam Hatip Ortaokulunun binasının güçlendirildiğini, Arguvan Lisesi bünyesinde yıllardır atıl halde bekleyen atölyenin Kaymakamlığın desteğiyle taşıma sistemi kapsamındaki öğrenciler için yemekhaneye dönüştürüldüğünü anlatan Kemal Memi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yeni hizmet binasına taşınarak daha iyi hizmet vermeye başlamıştır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde AR-GE birimi kurularak eğitimde ve yatırımlarda kalitenin artırılması yoluna gidilmiştir diye konuştu.
     Memi, 2012 yılında ilçeye yapılan yatırımların maliyetinin bir milyon 500 bin lira olduğunu kaydetti.
    
     -AR-GE biriminin çalışmaları-
    
     Kemal Memi, AR-GE biriminin çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. Birimin, okulların yanı sıra yetişkinlere yönelik projeleri de hayata geçireceğini ifade eden Memi, bu çerçevede meslek edindirme kursları açılacağını söyledi.
     Evde hasta ve yaşlı bakıcılığı, evde çocuk bakıcılığı, kepçe operatörlüğü, kuaförlük ve aşçılık kursları açılacağını bildiren Memi, projelerin Arguvan Kaymakamlığı, İl Özel İdaresi, Arguvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Arguvan Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütüleceğini belirtti.
    
     -Hekimhanda vefat eden şube müdürü için mevlit okutuldu-
    
     Hekimhanda bir süre önce yaşamını yitiren İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nail Altunöz (58) için Mevlid-i Şerif okutuldu. Hekimhan Öğretmenevinde okutulan mevlide, Kaymakam Mesut Çoban, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Karaca, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Ramazan Taştaş / Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Arguvan ve Hekimhandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER