Artvin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün

Artvin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün çalışmaları


ARTVİN (A.A) - Artvin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Elfaz Ermiş, gıda güvenliği ve halk sağlığına yönelik 2012 yılı mart ayı sonu itibariyle 285 kez denetim gerçekleştirildiğini bildirdi.
     Ermiş, yaptığı yazılı açıklamada, 2012 yılı mart ayı sonuna kadar 276 adet gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerine işletme kayıt belgesi verildiğini, bunlardan 11 tanesinin gıda üreten işyeri, 265 tanesinin de gıda satış ve toplu tüketim yeri olduğunu belirtti.
     Kentte bulunan gıda satış, üretim ve toplu tüketim yapan işyerlerinde gıda güvenliği ve halk sağlığına yönelik 2012 yılı mart ayı sonu itibariyle 285 kez denetim gerçekleştirildiğini ifade eden Ermiş, bunlardan mevzuata aykırı hareket eden 17 işyeri hakkında idari yaptırım kararı uygulandığını, son tüketim tarihi geçmiş bin 301 paketli ürün ile 98 kilogram hayvansal ürünün imha edilip, 570 kilo hayvansal ürünün satışının engellendiğini kaydetti.
     Balda taklidin tespitine yönelik ilk üç ayda satış yerlerinden alınan 6 bal numunesinin Trabzon Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğüne gönderildiğini, analiz sonuçlarının Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliğine uygun olup olmamasına göre işlem yapılacağını belirten Ermiş, şunları kaydetti:
     Yaş meyve ve sebzede pestisit kalıntısına yönelik olarak ilk üç aylık dönem içerisinde birincil üreticiden 2 adet mandalina numunesi alınarak Ankara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğüne gönderildi. Yapılan tetkikler neticesinde Türk Gıda Kodeksine uygun bulunduğu belirtildi. İl Müdürlüğümüzce Sarp Sınır Kapısından ithalat ve ihracat kontrol işlemleri devam etmektedir.
     (BS-AK)
<< Önceki Haber Artvin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER