Aşık Şenlik, uluslararası sempozyumla anılacak

Aşık Şenlik, uluslararası sempozyumla anılacak -Ardahanda 1850-1913 yılları arasında yaşayan, Aşık Şenlik, ölümünün 100. yılında Ardahan Üniversitesinin düzenleyeceği uluslararası sempozyumla anılacak


ARDAHAN (A.A) - Ardahanda 1850-1913 yılları arasında yaşayan Aşık Şenlik, ölümünün 100. yılında Ardahan Üniversitesinin düzenleyeceği uluslararası sempozyumla anılacak.
     Haziran ayının ilk haftası düzenlenecek sempozyuma, Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Doğu Türkistan, Afganistan, İran, Irak ve Gürcistandan aşıklar ve bilim adamları katılacak.
     Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdoğan Altınkaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aşık Şenlikin bu topraklar için çok önemli bir değer olduğunu, bu değerin dünyada da bilinmesi için çalıştıklarını söyledi.
     Bu nedenle Ardahan Üniversitesinin Ardahan Valiliği, Aşık Şenlik Belediyesi, Çıldır Belediyesi ile ortaklaşa bir proje hazırladığını ifade eden Altınkaynak, söz konusu sempozyumla Aşık Şenliki nesilden nesile ve dünyaya aktarmak istediklerini söyledi.
     Aşık Şenliğin aslında hak ettiği yerde olmadığına vurgu yapan Altınkaynak, Aşık Şenlik aslında hak ettiği yerde olmayan bir sanatkar, bir aşığımızdır. Onun hak ettiği yer, dünya sanatçısı olmaktır. Bize bu alanda önemli bir görev düşüyor. Aşık Şenliki bütün geri kalmış, ezilmiş ülkelerle birlikte esaret altına girmiş ve mücadele etmiş insanların tanıyacağı, tanıması gerektiği şahsiyet olarak düşünüyor ve görüyoruz dedi.
     Etkinliğin önemini ve popülerliğini arttırmak amacıyla 2-3 ülkeden de meclis başkanı ve toplum önderini davet edeceklerini anlatan Altınkaynak, 11 ülkeden, kendi alanında, kendi mesleğinde, sanatkarlar davet ettik. Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Doğu Türkistan, Afganistan, İran, Irak ve Gürcistandan aşıklar ve bilim adamlarını davet ettik. Ayrıca bu ülkelerin bazılarında devlet adamı ve toplum önderlerini de davet edeceğiz diye konuştu.
     Etkinliğin Ardahan ile sınırlı kalamayacağını, diğer ayağının da İstanbul olacağını anlatan Altınkaynak, sempozyumda bilim adamlarının Aşık Şenliki ve aşıklık geleneğini tartışacaklarını söyledi.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Aşık Şenlik, uluslararası sempozyumla anılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER