Askeri uçağın düşürülmesi

Askeri uçağın düşürülmesi -CHP Tokat Milletvekili Düzgün: -Bütün Hatay halkının gördüğü ama kimseye söylenmeyen bir gerçek var. Oraya giden iki tane uçak var


TOKAT (A.A) - CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, askeri uçağın düşürülmesi ile ilgili olarak, Bütün Hatay halkının gördüğü ama kimseye söylenmeyen bir gerçek var. Oraya giden iki tane uçak var dedi.
     CHP İl Başkanlığında, partinin 16 il başkanlığının katılımıyla yapılan bölge toplantısında gazetecilere açıklamada bulunan Düzgün, uçağın düşürülmesinin hem ulusal basında hem de yurt dışındaki basına çok ciddi anlamda yer aldığını ifade etti.
     Uçağın düşürüldüğü yerin Hatayda insanların çıplak gözle görebildiği bir nokta olduğunu ileri süren Düzgün, şöyle konuştu:
     Bütün Hatay halkının gördüğü ama kimseye söylenmeyen bir gerçek var. Oraya giden iki tane uçak var. Bu uçaklardan bir tanesi düşürüldü diğer uçağın ise ne kimliğinden bahsediliyor, ne kim tarafından gönderildiğinden bahsediliyor, ne de daha sonrasında neler olduğundan bahsediliyor. Şimdi tüm Hatay halkının kendi gözüyle gördüğü uçak hükümet tarafından inkar edilmiş ve yok edilmiş durumda. Hükümet bir an evvel bu uçağın kimin olduğunu hangi ülkenin bayrağı ile uçtuğunu bu ülkeye anlatmak zorundadır. İkinci uçak hiçbir resmi kurum tarafından söylenmiyor ve açıklanmıyor. Bu olayın bence çözüm noktası, temel noktası burada yatıyor. Bu uçak kimindi ve hangi görevle oraya gitmişti-
     Bir basın mensubunun Sizin bu konu ile ilgili bir bilginiz var mı- sorusu üzerine Düzgün, Düşürülen Türk uçağının bir NATO görevi ile görevlendirildiği söyleniyor resmi makamlar tarafından. Dolayısı ile biz bu uçağın NATO ülkelerinden birine ait olan bir uçak olduğunu düşünüyoruz. Ancak uçağın uyruğu konusunda tabi ki resmi makamlar haricinde bizim bilgi edinme şansımız yok. Resmi makamlar da zaten öyle bir şeyden bahsetmiyorlar. Uçaktan bile bahsetmiyorlar diye konuştu.
    
     Muhabir: Zehra Aydın / Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Askeri uçağın düşürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER