ASKİ: Musluklarınızdan akan suyu güven içinde

ASKİ: Musluklarınızdan akan suyu güven içinde tüketin


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediyesi su analizlerinin, şebeke suyunun temiz, kaliteli, içilebilir olduğunu gösterdiğini bildirdi.
     Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ASKİ Genel Müdürlüğü ile Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığınca, eylül ayı boyunca Ankaranın çeşitli bölgelerinden su numuneleri alındı.
     ASKİ laboratuvarlarında fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik su analizleriyle kalitesi kontrol altında tutulan şehir şebeke suyunun, Dünya Sağlık Örgütü standartlarına uygun olduğu belirlendi.
     Bin 200 noktadan alınan numuneler sonucu başkentin içme suyunun, temiz, kaliteli, içilebilir olduğu tespit edildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen ASKİ yetkilileri, şebeke suyunun temiz olduğunu belirterek, vatandaşların ev ve iş yerlerindeki depolar temizse suyu güvenle tüketebileceklerini bildirdi.Yetkililerin Musluklarınızdan akan suyu güven içinde tüketin. Başkentin içme suyu gereksinimini karşılarken, suyu temiz ve sağlıklı şekilde kullanıma sunmak için büyük bir titizlik içinde çalışıyoruz. Suyu kaynağından başlayarak şehir şebekesine verilmesine kadar her aşamada ayrı testlere tabi tutuyoruz ifadelerine yer verildi.
    
     Muhabir: Ertuğrul Subaşı
     Yayıncı: Eda Ay
<< Önceki Haber ASKİ: Musluklarınızdan akan suyu güven içinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER