ASMEKte ders zili çaldı

ASMEKte ders zili çaldı -ASMEKte 75 branşta açılan 380 kursa 8 bin 500 kişi kayıt yaptırdı


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarında (ASMEK) ders zili çaldı.
     ASMEKte 2012-2013 eğitim dönemi dersleri başladı. 75 branşta açılan 380 kursa 8 bin 500 kişi kayıt yaptırdı. Aksu, Varsak, Döşemealtı, Karşıyaka, Kepez, Lara, Konyaaltı, Altınova, Atatürk, Çaybaşı kurs merkezleri ile Akdeniz Sanayi Kültür Merkezinde başlayan kurslarda 135 usta öğreticinin görev aldığı bildirildi. İstihdama yönelik kursların ön planda tutulduğu dönem sonunda kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığının onayladığı sertifikaların verileceği kaydedildi.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yaptığı açıklamada, yeni eğitim yılında ASMEK kursiyerlerine başarılar diledi. ASMEKin küçük bir üniversite görünümünde olduğunu ifade eden Akaydın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Kurs ve kursiyer sayımızı her geçen yıl artırıyoruz. Geçen eğitim yılında 17 bin 668 kursiyere ulaşan ASMEKte 2012-2013 eğitim yılında 19 bin kursiyere ulaşmayı hedefliyoruz. Meslek edindirmeye yönelik kurslara büyük önem veriyoruz. Bu bağlamda 28 yeni kurs daha açtık. Bu programlar iş gücü piyasasının ihtiyaçları göz önünde bulundurularak belirlendi. Kursları tamamlayıp sertifika alan vatandaşların işe yönlenmelerini amaçlıyoruz.
     ASMEKte 2012-2013 eğitim yılında açılan yeni mesleki kurslar arasında animasyon hazırlama, üç boyutlu nesne modelleme (3DMax), aşçı yardımcısı, bahçıvan, evde çocuk bakımı, filografi tekniği, füzyoncu, hasta kabul işlemleri, havuz suyu operatörlüğü, kadın giyim modelist yardımcılığı, kılıf ve hurç dikimi, seramik biçimlendiricisi, yönetici asistanlığı, kösele çanta yapma gibi ilk kez açılan kurslar da yer alıyor. Meslek kurslarında en çok ilgiyi aşçı yardımcılığı görüyor.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber ASMEKte ders zili çaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER