Atatürkün, Balıkesire gelişinin 90. yılı kutlandı

Atatürkün, Balıkesire gelişinin 90. yılı kutlandı (Fotoğraflı - Görüntülü)


BALIKESİR (A.A) - Mustafa Kemal Atatürkün, Balıkesire gelişinin 90. yılı kutlandı.
     Tren garı önünde yapılan tören, temsili olarak Türk Bayrağına sarılı trenin istasyona gelişiyle başladı. Balıkesir Gaziler Derneği Başkanı Hulusi Karakuz, trenden inerek elindeki Türk Bayrağını öpüp, Vali Ahmet Turhana teslim etti. Ardından, İstiklal Marşı okundu.
     Belediye Başkanı İsmail Ok, törende yaptığı konuşmada, Atatürk Balıkesiri 7 kez ziyaret ettiğini, bunlardan ilkinin 6 Şubat 1923te gerçekleştiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
     Atatürkün Balıkesire geliş nedeni, o dönemde kamuoyunu meşgul eden konularda halkla istişarelerde bulunmak, iç ve dış gelişmeler hakkında açıklamalar yapmak, yeni kurmakta olduğu devletin temel politikalarını vatandaşlarla yüz yüze konuşmaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Somadan hareket ederek Balıkesire gelmiştir. Yanında eşi Latife Hanım, Kazım Karabekir Paşa ve diğer zevat bulunuyordu. Kuvay-ı Milliye ateşini yakıp, düşmana ilk kurşunu atan, sonra da göğüsünü siper ederek, işgalci düşmanları bu topraklardan söküp çıkaran Balıkesirin kahraman evlatları onu sevgi ve coşkuyla karşıladılar.
     Ok, Atatürkün kente gelişinin ikinci günü, Balıkesirlilere Zağnos Paşa Camisinde, kahraman ve dindar diye hitap etmesinin Atatürkün Balıkesir ve Balıkesirlilere olan sevgi ve takdirlerini gösterdiğini kaydetti.
     Konuşmanın ardında, tren garından Atatürk Anıtına kadar saygı yürüyüşü yapıldı.
     Tören, anıta çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla sona erdi.
     Törene, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Fahri Kır, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Atatürkün, Balıkesire gelişinin 90. yılı kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER