Atatürkün Adanaya gelişinin 90. yıl dönümü

Atatürkün Adanaya gelişinin 90. yıl dönümü -Büyük Önder Atatürkün Adanaya gelişinin yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı


ADANA (A.A) - Büyük Önder Atatürkün Adanaya gelişinin 90. yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.
     Atatürk Parkındaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen ilk törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Serdar Gülbaş ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile diğer ilgililer, anıta çelenk sundu.
     Vali Coş, Tuğgeneral Gülbaş ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aldırmazın da katılımıyla, törene katılan protokol mensupları, gaziler ve öğrenciler, bando eşliğinde İstasyon Meydanına yürüdü.
     Vali Coş, beraberindekilerle Tren Garında Atatürkü Adanaya getiren temsili treni karşılayarak, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şube Başkan Vekili Coşkun Adaberin sunduğu Türk Bayrağını öperek aldı.
     Gar binası önünde devam eden törende konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Büyük Önder Atatürkün Adanaya gelişinin 90. yıl dönümünü, ilk günkü heyecanla kutladıklarını söyledi.
     Geçen 90 yılın, Atatürkün bu topraklarda bıraktığı hatıraları ve tarihe geçen sözlerini unutturmadığını ve unutturmayacağını belirten Aldırmaz, şöyle konuştu:
     Ulu Önder, ikisi Kurtuluş Savaşı öncesinde olmak üzere Adanamıza toplam 9 kez gelmiştir. Bu ziyaretler, onun bölgemize verdiği önemin göstergesidir. Ancak Kurtuluş Savaşını başlatmadan önce 1918 yılında yaptığı ilk ziyaret, tarihimiz açısından ayrı bir önem arz etmektedir. Ulu Önder Atatürkün Adanayı ziyaretinde, Adana eşrafı ile yaptığı görüşmeler sonucunda halkın Kurutuluş Savaşı yapma isteği olduğunu anlamış ve o nedenle Kurtuluş Savaşının ardından 15 Mart 1923te ziyaretinde Efendiler, bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adanada doğmuştur şeklinde tarihe geçen ünlü sözünü söyleyerek, Adanalıları onurlandırmıştır. Adanaya gerçekleştirdiği ilk ziyaretten sonra İstanbula giden Mustafa Kemal Atatürk boğazı kontrolleri sırasında işgal kuvvetlerinin gemilerini görünce Geldikleri gibi giderler sözünü, büyük bir inançla tarihe not etmiştir. Adanalılar olarak, Ulu Önder Atatürke bir ulusu esaretten kurtaracak destansı bir Kurtuluş Savaşının ilhamını verdiğimiz için gurur duymalıyız. Türk milleti olarak da, Atatürk gibi bir lidere ve kurtarıcıya sahip olmaktan ne kadar kıvanç duysak azdır. Bu önemli günlerde onu ve bizlere cumhuriyeti armağan eden ecdadımızı minnet ve şükranla anıyorum.
     Program kapsamında Atatürk Bilim ve Kültür Müzesi de ziyaret edildi.
     Tören, öğrencilerin okuduğu şiirler ve Adana Büyükşehir Belediyesi Folklor Ekibi gösterisiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Atatürkün Adanaya gelişinin 90. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER