Atatürk Kültür Parkı güneş enerjisiyle aydınlanıyor

Atatürk Kültür Parkı güneş enerjisiyle aydınlanıyor


ANTALYA (A.A) - Antalyanın en büyük parklarından biri olan Atatürk Kültür Parkı, güneş enerjisiyle aydınlatılmaya başlandı.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Güneşev Projesi ile vatandaşlara güneş enerjisinin nasıl elektriğe dönüştürüldüğünü anlattıklarını belirtti.
     Parkın güneş enerjisiyle aydınlatılması projesinin Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının (BAKA) 2010 yılı Mali Destek Programı kapsamında desteklediği projeler arasına girmeye hak kazandığını anımsatan Akaydın, Atatürk Kültür Parkını güneş enerjisiyle aydınlatmaya başladıklarını ifade etti.
     Akaydın, parkın yılda 100 binden fazla ziyaretçisi olduğunu bildirerek, Park aynı zamanda Antalya Uluslararası Altın Portakal Film Festivalinin yapıldığı Antalya Kültür Merkezi (AKM) ve Antalyanın simgesi haline gelen Cam Piramiti de içinde barındırıyor. Proje kapsamında 3 aylık bir çalışmayla 850den fazla aydınlatma armatürünün revizyonu tamamlandı. Aydınlatmanın revize edilmesiyle yüzde 60a yakın tasarruf sağlanması bekleniyor. Son tüketim ise güneş enerjisinden karşılanacak dedi.
     Atatürk Kültür Parkının koşu yoluna konulan 5 adet dinlenme ünitesi üzerine yerleştirilen güneş panelleri ve 30 noktaya yerleştirilen güneş panelli aydınlatma direkleri ile parkın aydınlanacağını kaydeden Akaydın, projeye harcanan paranın elektrik enerjisi tasarrufuyla 3 yılda amorti olacağını vurguladı.
     Başkan Akaydın, park aydınlatmasının halkın beğenisini topladığını dile getirerek, çalışmanın park içindeki işletmecileri de mutlu ettiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Atatürk Kültür Parkı güneş enerjisiyle aydınlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER