ATB Başkanı Çandır:

ATB Başkanı Çandır: -EXPO diye bir çocuk doğdu, cami avlusunda bekliyor. Çocuğun hamisi Tarım Bakanlığı ancak bu çocuğa bir aile aranıyor


ANTALYA (A.A) - Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, EXPO diye bir çocuk doğdu, cami avlusunda bekliyor. Çocuğun hamisi Tarım Bakanlığı ancak bu çocuğa bir aile aranıyor dedi.
     ATB Eylül ayı meclis toplantısı ATB Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan başkanlığında yapıldı. ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, meclis üyelerini yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirdi. Sektörel konuların değerlendirildiği mecliste, meclis üyeleri Antalyada 2016 yılında yapılacak çiçek ve çocuk temalı Dünya Botanik EXPOsu ile ilgili bilgi almak istediklerini söyledi. Bunun üzerine EXPO ofisinde görevli ATB çalışanı Kemal Sümer, 2016 EXPO ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.
     Sümerin bilgilendirmesinin ardından konuşan ATB Başkanı Ali Çandır, EXPO diye bir çocuk doğdu, cami avlusunda bekliyor. Çocuğun hamisi Tarım Bakanlığı ancak bu çocuğa bir aile aranıyor dedi.
     EXPO Kanununun çıkmasının önemine dikkati çeken Çandır, ekim ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi açılınca kanunun çıkacağı yönünde bir beklenti olduğunu, ancak yoğun gündem nedeniyle kanunun çıkmasının yıl sonunu bulacağının tahmin edildiğini anlattı.
     Çandır, kanun çıktıktan sonra EXPOnun şekilleneceğini belirterek, Herkes kendine göre bir EXPO algısı yarattı. EXPOya nasıl katkı koyarız diye değil de EXPOdan nasıl faydalanırız diye bir yaklaşım var diye konuştu.
    
     -EXPO fuar değil sergi-
    
     Çandır, fuar gibi algılanan EXPOnun aslında yapıldığı ülkenin tanıtımı ve ekonomisine katkı sağlayacak bir sergi olduğuna da dikkati çekti. Layıkıyla yapılacak bir EXPOnun hem Antalya kent yaşamına hem de ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayacağını vurgulayan Ali Çandır, EXPO vesilesiyle şehrin altyapı eksikliklerinin ve ulaşım sorununun giderilmesi gerektiğini vurguladı.
     Çandır, Batı Çevre Yolunun temelinin atılmasının sevindirici olduğunu söylerken, Kuzey Çevreyolunun da yapılmasını beklediklerini ifade etti. Çandır, EXPO alanının yanında bulunan Aksu Çayında ıslah çalışmasının bir önce başlaması gerektiğini de kaydetti.
    
     -EXPO Antalyaya simgesel bir kongre merkezi kazandırabilir-
    
     Ali Çandır, EXPOnun en çok küçük esnafa katkı sağlayacağını, otelden çıkmayan turistin EXPO alanını gezmek için çıktığında esnafla buluşacağını söyledi.
     Çandır, EXPOnun temasının çiçek ve çocuk olduğunu da hatırlatarak, EXPO çerçevesinde çocuklarla ilgili kentte müthiş etkinlikler yapabiliriz. Bu fırsatla belki Antalya bir kongre merkezi kazanabilir. Simgesel bir kongre merkezi tasarlanabilir. EXPO bittikten sonra da önemli kongreler bu merkezde düzenlenebilir diye konuştu.
     Meclis üyeleri ise EXPOnun önemini vurgulayarak, EXPO ile ilgili yapılacak çalışmaların hızlandırılmasını istedi.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber ATB Başkanı Çandır: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER