Avcılara milli kuş kınalı keklik uyarısı

Avcılara milli kuş kınalı keklik uyarısı -Atıcılık ve Avcılık Federasyonu avcıları popülasyonu azalan keklik avı için vicdanlarının sesini dinlemeye çağırdı -Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Asbaşkanı Atilla Tankut: Kın


ANKARA (A.A) - Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu, avcıları, popülasyonu düşen milli kuş kınalı keklik avcılığı konusunda uyardı.
     Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından internet sitesinden yapılan uyarıda, Türkiyenin bütün bölgelerinde kınalı keklik popülasyonunda bu yıl anormal bir azalma görüldüğü belirtildi.
     Avcılara hitaben vicdanınızın sesini dinleyerek ilgili bakanlığı yasakçı bakanlık durumuna düşürmeden lütfen kınalı keklik avına çıkmayınız denilen uyarıda, avcılardan bakanlığın başlattığı yemleme çalışmalarında yardımcı olmaları da talep edildi.
     Uyarıda, Bu ricamızı bütün avcı dostlarımızın, bir vatan borcu gibi düşüneceğini ümit ediyor ve hepinize yapacağınız diğer avlar için rastgele diyoruz temennisi yer aldı.
    
     -Kaçak avcılara seslendik-
    
     Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Asbaşkanı Atilla Tankut, hakiki avcının bu avı yapmayacağını belirterek, uyarının kaçak avcılara yönelik yapıldığını söyledi.
     Kınalı keklik popülasyonundaki düşüşün bir süredir konuyla ilgilenenleri endişelendirdiğini ve bunun üzerine ilgili bakanlıklarca bir kampanya başlatıldığını kaydeden Tankut, Kınalı keklik popülasyonunda yurt genelinde anormal bir düşüş var. Düşüşün nedeni konusunda araştırma yapılıyor, ancak henüz net bir gerekçe bulunamadı. Tavuk vebası diyen de var, yerleşim alanlarının genişlemesi, her yere yol yapılması diyen de... Bir grup da kene diyor değerlendirmesini yaptı.
     Yemleme çalışmalarının yapıldığını belirten Tankut, şöyle konuştu:
     Biz de federasyon olarak böyle bir uyarıda bulunduk. Uyarımızın dikkate alınmasını ve kınalı keklik avı konusunda hassasiyet gösterilmesini bekliyoruz. Hakiki avcı bu avı yapmaz. Eli tüfekli, kaçak av yapan bir grup var. Ava gidince eli sürekli tüfeğinde, dur durak bilmeden, gidince hepsini vurmak için hırs yapmış bir grup... Türkiyede kaçak avcılar çoğunlukta. Umarım uyarımızı okurlar ve biraz vicdanları varsa bu avı yapmazlar.
    
     Muhabir: Musa Samur
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Avcılara milli kuş kınalı keklik uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER