Avrupada cami özlemi duyunca memleketine cami

Avrupada cami özlemi duyunca memleketine cami yaptırdı


BURDUR (A.A) - Almanyaya işçi olarak giden Kemal Gündüz (49), duyduğu cami özlemini memleketine cami yaptırarak giderdi.
     Kemal Gündüz, Karamanlı ilçesinde yapımı tamamlanan Şeyh Hacı Fahrettin Gündüz Camisinin hizmete açılması nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Almanyaya 1980 yılında işçi olarak çalışmaya gittiğini belirtti.
     Burada yeterli cami olmadığından cami özlemi duymaya başladığını, zamanla cami özleminin bir tutkuya dönüştüğünü ifade eden Gündüz, 2008 yılında babasının vefatının ardından onun adına memleketi Karamanlıya cami yaptırmaya karar verdiğini kaydetti.
     Tüm hayır işlerinin güzel olduğunu, ama cami yaptırmanın ayrı bir güzelliği olduğunu dile getiren Gündüz, Bu tür hayırların en güzel yanı, kişi öldükten sonra bile sevap kazandırmaya devam etmesi. Ben camiyi yaptırırken diğer hayırsever vatandaşlarımız da görev almak istediler. Bunun için benden izin istediler. Ben de hayırsever kardeşlerimin kazanacakları sevaptan mahrum bırakamayacağımı, bunun sorumluluğunu alamayacağımı söyleyerek isteyen her Müslüman kardeşimin bu hayra ortak olabileceğini söyledim. Böylece diğer hayırseverler de caminin yapımına katkıda bulundu dedi.
     AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik de camilerin sadece fiziki yapısıyla değil, duruşuyla da İslam beldelerinin bir mührünü ortaya koyduğunu söyledi.
     MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay ise camilerin millet devlet kaynaşmasını sağladığını belirterek, Camiler sadece ibadethane değil aynı zamanda eğitim yuvasıdır. Camilerimizin kıymetini yurt dışına gittiğimizde, gayri Müslim ülkeleri ziyaret ettiğimizde anlıyoruz diye konuştu.
     Burdur Müftüsü Osman Artan, Peygamber zamanında cami ve mescitlerin aynı zamanda insanların dertlerine derman olan bir mekan olduğunu vurgulayarak, Efendimiz zamanında Mescidi Nebevi, savaş kararlarının alındığı, derslerin verildiği bir mektep, bir üniversite konumundaydı. Biz ise bugün kutsal mekanları dokunulmayan, daha az girilen yerler haline getirdik. Maalesef işlev itibariyle sadece namaz kılınan mekanlar haline geldi dedi.
     Törende daha sonra caminin yapımında emeği geçenlere plaket ve teşekkür belgeleri verildi ve caminin açılışı yapıldı.
     Yaklaşık 500 bin liraya mal olan Şeyh Hacı Fahrettin Gündüz Camisi, 170 metrekare alan üzerine kurulu. Caminin alt kısmında 2 derslikli 60 öğrenci kapasiteli Kuran kursu da bulunuyor.
    
     Muhabir: Murat Çoban
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Avrupada cami özlemi duyunca memleketine cami Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER