Avrupanın standardında artık Türkiye de söz

Avrupanın standardında artık Türkiye de söz sahibi -TSE Genel Sekreteri Karagöz: -TSE bu yılın başından itibaren Avrupa Standardizasyon Teşkilatı CEN ve CENELECin tam üyesi oldu. 29 oyla en çok oy hakkına sahip 5 ülkeden biriyiz


KAYSERİ (A.A) - Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Genel Sekreteri Üzeyir Karagöz, TSE bu yılın başından itibaren Avrupa Standardizasyon Teşkilatı CEN ve CENELECin tam üyesi oldu. 29 oyla en çok oy hakkına sahip 5 ülkeden biriyiz dedi.
     Kayseri Şeker Fabrikasına FSSC 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi verilmesi törenine katılan Karagöz, yaptığı konuşmada, Türkiyenin artık Avrupalının veya Amerikalının yaptığı standarda uymak zorunda olmadığını söyledi.
     Artık standart çalışmalarında Türkiyenin etkin rol oynayacağını belirten Karagöz, şunları kaydetti:
     TSE bu yılın başından itibaren Avrupa Standardizasyon Teşkilatı CEN ve CENELECin tam üyesi oldu. 29 oyla en çok oy hakkına sahip 5 ülkeden biriyiz. Dolayısıyla bizim rızamız olmadan herhangi bir standardın Avrupa Standardı diye yayınlanması söz konusu değil. Eğer standardın içerisinde bizim istediklerimiz de olsun diyorsanız, başkalarının şekillendirdiği bizim de uymak zorunda olduğumuz bir doküman olmasını istemiyorsanız, sizden, katılımcılardan, ilgili yerlerden standart çalışmalarına fiili olarak iştirak etmelerini istiyoruz. Enstitü olarak bu standart çalışmalarının sekretaryasını biz yapıyoruz. Gıda, şeker, tekstil, boya, aklınıza ne geliyorsa CEN ve CENELEC teknik komitelerine doğrudan katkı sağlamanızı istiyoruz. Hangi konuda uzmanlığınız varsa ben bu konuda uzmanım, Avrupadaki bu konu ile ilgili çalışmalara destek verebilirim diyorsunuz. Bize başvuruyorsunuz, biz bunu Avrupa Teknik Komitelerine bildiriyoruz ve sizi doğrudan atıyoruz.
     Komitenin yılda bir ya da iki defa toplantı yaptığını hatırlatan Karagöz, Ama onun ötesinde çıkacak her standarda görüş bildirme, gelen standart tasarılarını eleştirme, ilave yaptırabilme hakkınız oluyor. Biz hep birilerinin yazdığı senaryoyu oynamak zorundaydık. Artık senaryo sizlersiniz, lütfen bunu değerlendirin diye konuştu.
     Kayseri Şeker Fabrikasını almış olduğu belgeden dolayı tebrik eden Karagöz, helal gıda belgesi alma yönünde de çalışmalar yapıldığını öğrendiğini, bunu sevinçle karşıladığını söyledi.
     Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da, FSSC 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesinin alınmasında her seviyeden çalışanın çok ciddi katkısı olduğunu belirtti.
     Kayseri Şeker Fabrikasının iyi yolda ilerlemeye devam ettiğini kaydeden Akay, Gıda güvenliğinde zirveyi yakaladık. Helal gıda belgesi alma konusunda da çalışmalarımız başladı. Ayrıca sosyal sorumlulukla ilgili belge konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Bu belgelerin alınması tek başına yeterli değil. Gereğinin yerine getirilmesi, layıkıyla değerlendirilmesi çok önemli. Belgeyi almakta gösterdiğimiz gayretin daha fazlasını bundan sonra göstermemiz gerekiyor dedi.
     Konuşmaların ardından TSE Genel Sekreteri Karagöz, Akaya FSSC 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesini taktim etti.
    
     Muhabir: Musa Özyürek / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Avrupanın standardında artık Türkiye de söz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER