Avrupa 3üncüsü olduğunu 3 ay sonra

Avrupa 3üncüsü olduğunu 3 ay sonra öğrendi -Avrupa Halter Şampiyonasında silkmede 4üncü olan milli halterci Semih Yağcı, dopingli olduğu belirlenen Arnavut şampiyonun diskalifiye edilmesiyle 3üncülüğe yükseldi -Milli halterci Yağ


SAKARYA (A.A) - Mehmet Özcan - Avrupa Halter Şampiyonasında silkmede 4. olan milli halterci Semih Yağcı, dopingli olduğu belirlenen Arnavut şampiyonun diskalifiye edilmesiyle 3üncülüğe yükseldi.
     Nisan ayında Antalya Kepez Spor Salonunda düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonasında Türkiyeyi 77 kiloda temsil eden Yağcı, silkmede 186 kilo kaldırarak, yarışmayı 4. sırada tamamladı. Aynı yarışmada birinci olan Arnavut sporcu Erkand Qerimajin doping yaptığının tespit edildiğini yarışmadan 3 ay sonra Polonya Halter Federasyonunun internet sitesinden öğrenen Yağcı, durumu Türkiye Halter Federasyonu yetkililerine bildirdi.
     Türkiye Halter Federasyonunun girişimiyle Yağcının yeni derecesi, Avrupa Halter Federasyonunca da teyit edildi.
     Yağcı, AA muhabirine şampiyonada kürsüye çıkamamanın buruk mutluluğunu yaşadığını, şampiyonanın Türkiyede yapılmasının kendisi için büyük bir avantaj olduğunu söyledi.
     Yarışmaya 3 gün kala fazla kilolarının sorun teşkil ettiğini, kilolarını eritebilmek için ağır bir çalışma yaptığını anlatan Yağcı, Yarışmaya 1 gün kala 2 kilo fazlam kaldı. Bu kiloyu eritmek için de tüm gün saunaya girmek zorunda kaldım. Tüm gün 120 derece sıcaklıkta kalmak beni çok yordu. O gün 2,5 kilo verdim ve bu da beni yarışmada çok zorladı. İstediğim dereceleri yapamadım ve 4. oldum diye konuştu.
    
     -Yanlışlıkla 3. olduğumu öğrendim-
    
     Yağcı, yarışmanın ardından Polonya Halter Federasyonunun internet sitesine girdiğini ifade ederek, yarıştığı kategoride şampiyon olan Arnavut sporcunun dopingli çıktığını öğrendiğini bildirdi.
     Aynı internet sitesinde kendisinin de 3üncü sıraya yükseldiğini öğrendiğini belirten Yağcı, Daha sonra durumu yetkililere bildirdim. Bu şekilde federasyonumuza konuyu intikal ettirdik. Tesadüfen tam görüşme yaptığımız sırada başkanımız Hasan Akkuş da federasyon binasındaymış. O, gereken yerlere faks geçti. 15 dakika sonra da Avrupa 3üncüsü olduğumu teyit eden belge Avrupa Halter Federasyonundan geldi ifadelerini kullandı.
     Yağcı, hak etmesine rağmen ay yıldızlı bayrağı dalgalandıramadığını belirterek, şöyle devam etti:
     Bugün gerekli yazılar geldi, işlemlerimi yaptım. Dereceye giremediğim şampiyonayı 3 ay sonra 3. tamamladım, gerçekten mutluyum ama biraz buruk mutluluk... Şampiyonluk istiyordum, olmadı. En azından 3. olup kürsüde bayrağımızı dalgalandırmak isterdim, onu başardım fakat yarışmalardan sonra başardım. Çok şaşırdım gerçekten, beklemediğim bir başarı kazandım, piyango gibi bir durum bu. Bunun yanı sıra eğer 188 kiloyu kaldırabilseydim şu anda şampiyon olacaktım. Bu da sevincimi buruk hale getiriyor. Buna da şükür, artık diğer yarışmalarda ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum.
    
     -Beklemediğimiz bir anda 3üncülük derecesi elde ettik-
    
     Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Hasan Akkuş da Yağcının kürsüye çıkmayı hak ettiğini fakat o coşkuyu yaşayamadığını anlattı.
     Akkuş, halterde doping olaylarının yaşanabileceğine işaret ederek, Arnavutluk tarafı açısından üzücü fakat bizim açımızdan da çok güzel bir gelişme. Beklemediğimiz bir anda 3üncülük derecesi elde ettik. Tabii böyle şeyler bazen olabiliyor. Çünkü yarışmaların ardından yapılan doping kontrollerinin ardından bunlar yaşanabiliyor. Semih, kürsüye çıkıp bayrağımızın dalgalandırılmasını hak etti fakat o coşkuyu yaşayamadı. Şampiyona ülkemizde olmuştu, bu da ayrı bir burukluk veriyor insana. Ama bu da iyi bizim için. Bundan sonraki turnuvalarda sıcağı sıcağına madalya mutluluğunu yaşamayı diliyorum sporcularıma diye konuştu.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Avrupa 3üncüsü olduğunu 3 ay sonra Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER