Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bağış

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bağış Muğlada -Bağış: -Biz o ikircikli siyaset yapanlara, Türkiyeye kem gözle bakanlara, bizim milletimizin değerlerini aşağılamaya kalkanlara anladıkları dilden hitap ediyoruz. Tabiri


MUĞLA (A.A) - Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Biz o ikircikli siyaset yapanlara, Türkiyeye kem gözle bakanlara, bizim milletimizin değerlerini aşağılamaya kalkanlara anladıkları dilden hitap ediyoruz. Tabiri caiz ise onlara Muğlalıların diliyle Yetti gari demeyi çok iyi biliyoruz. Kaşınanları hak ettikleri muameleyle baş başa bırakıyoruz dedi.
     Muğla Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından Muğla Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen Muğla Avrupa Birliği Yolunda Projesi konferansına katılan Egemen Bağış, yaptığı konuşmada, İstanbul, Antalya, Muğla, İzmir ve Mersin gibi turizm potansiyeli olan illerin AB sürecinde daha fazla ön plana çıkarılması gerektiğini söyledi.
     Türkiyenin AB sürecinde aslında çok ciddi bir eksikliğinin olmadığını belirten Bağış, Bugün AB üyesi olmuş bazı ülkelere gidip de bakarsanız, Türkiyeden hiç de ileride değiller. Ama maalesef bir ön yargıyla mücadele etmek durumundayız. Ülkemizle ilgili farklı fikirlere sahip olan, hatta kendi ülkelerinin çıkarlarını bile göremeyecek kadar vizyon sorunu yaşayan Avrupalı bazı siyasetçilerle sadece müzakere değil, mücadele etmek zorunda kalıyoruz diye konuştu.
     Türkiyeye, Avrupada öteki muamelesi yapmaya kalkanlara gelip Muğlayı görme tavsiyesinde bulunan Bağış, bu kişilerin o zaman düştükleri hatayı daha iyi anlayacaklarını kaydetti.
    
     -Yetti Gari
    
     Türkiyeye haksız eleştirilerde bulunanlara gerektiği şekilde karşılık verdiklerini anlatan Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Çok şükür biz o ikircikli siyaset yapanlara, Türkiyeye kem gözle bakanlara, bizim milletimizin değerlerini aşağılamaya kalkanlara anladıkları dilden hitap ediyoruz. Tabiri caiz ise onlara Muğlalıların diliyle Yetti gari demeyi çok iyi biliyoruz. Kaşınanları hak ettikleri muameleyle baş başa bırakıyoruz.
     Türkiyenin AB sürecinin, bugün 27 ülkenin oy birliğiyle yürüyen ve teknik içeriği oldukça karmaşık olan bir süreç olduğuna işaret eden Bağış, Buna rağmen biz, Avrupanın çıkarlarını da riske atarak önümüze engel koyanların Ali Cengiz oyunlarına hiçbir şekilde gelmiyoruz. Bir yanda Muğlanın Yörüklerinin o kararlığını simgeliyoruz, bir yandan da Yörük keçisinin inadı gibi o kapıda Türkiyenin çıkarını, hakkını koruyoruz dedi.
     ABden yılda ortalama 900 milyon avro Türkiyeye fon getirdiklerini dile getiren Bağış, öte yandan ülkenin kalkınmasında, demokratikleşmesinde, şeffaflaşmasında ve öz güvene sahip saygın bir ülke olmasında AB sürecinin çok önemli faydalarını olduğunu bildirdi.
     AB sürecindeki Türkiyenin çok önemli kazanımlar elde ettiğini vurgulayan Bağış, şunları ifade etti:
     Nur içinde yatsın, dün ölüm yıl dönümüydü. Rahmetli İsmet İnönü, Ankara Anlaşmasını imzaladığında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına bir daha vize uygulanmaması şartlarını o metine koydurdu. Ama 1980 darbesi sonrası vizyonsuz bazı yöneticilerin o haklardan feragat etmesinden dolayı vatandaşlarımız rahatlıkla Avrupaya gidemiyor. Onunla mücadele etmek için uğraşıyoruz.
     Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, daha sonra proje kapsamında düzenlenen kurslarda başarılı olanlara sertifikalarını verdi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bağış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER