Avrupa Birliği Uyum Danışma ve Yönlendirme

Avrupa Birliği Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı -Aksaray Valisi Altınok: Türk milletinin kaynaklarının ABde kalmasına müsaade etmemek milli görevdir


AKSARAY (A.A) - Aksaray Valisi Selami Altınok, Türk milletinin kaynaklarının ABde kalmasına müsaade etmemenin milli görev olduğunu söyledi.
     Avrupa Birliğine Entegrasyon Sürecini Destekleme Faaliyetleri kapsamında finanse edilen ve Avrupa Birliği Bakanlığının yürütücü olduğu Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturma Projesi tanıtım toplantısı Valilik Salonunda yapıldı.
     Valisi Selami Altınok, başkanlık yaptığı toplantıda, proje kapsamında Aksarayın da içinde olduğu 20 kentin pilot il seçildiğini, proje bütçesinin 2 milyon avro olduğunu bildirdi.
     Projenin AB Bakanlığı Proje Koordinatörlüğünün belirlediği standartta hazırlanan projelere kaynak sağlamak için iyi bir finansman örneği oluşturduğunu ifade eden Altınok, şöyle konuştu:
     Türkiye Cumhuriyeti kaynaklarından her yıl ABye para ödüyor. Proje hazırlayıp bu paraları hazırladığımız projelere almazsak bu paralar başka ülkelerin hazırladığı projelere aktarılıyor. Türkiyede bunun iyi görülmesi lazım. Bu konuda biraz daha özen ve daha bir gayret bekliyoruz. Genelde böyle iken yerelde de Aksarayda kamu adına sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimler olarak bu kaynaklardan Aksaraya ne kadar kaynak getirdiğimizi kontrol etmemiz lazım. Aksarayda proje oluşturma noktasında bir sıkıntımız var. Zor gibi geliyor, ne olduğunu bilmediğimizden korkuyoruz. 1-2 proje hazırlasak ilgili kurullardan geçse ondan sonra zor bir olay olmadığını göreceğiz. İlk adımı atmak önemli diye düşünüyorum.
     Ayrılan kaynaklardan yararlanmak için özel bir gayret ile proje hazırlanması gerektiğini, aksi takdirde projenin çıkamayacağını ifade eden Altınok, Kaymakamların her birinin ilçesine bir proje almasını istiyorum. Karşılığı olmayan bir para, bunu almadığımız takdirde bizim olmayacak dedi.
     Bu konunun bir vebal olduğunu, Türk milletinin kaynaklarının ABde kalmasına müsaade etmemenin de milli bir görev olduğunu belirten Altınok, ilde de tüm kamu kurumlarının bu projelerden mutlaka yararlanılması ve hazırlanan projelerle 50-70-100 bin avro kaynağın eğitimde, sağlıkta, tarımda, sporda farklı alanlarda kullanabilme gayretinin gösterilmesi gerektiğini bildirdi.
     Toplantı daha sonra Avrupa Birliği Bakanlığında görevli uzman Esil İnamın proje ile ilgili detaylı sunumu ile devam etti.
     Toplantıya Vali Yardımcısı Ali Osman İşsen, Belediye Başkanı Yardımcısı Hüseyin Altınsoy, Ağaçören Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Eskil Kaymakamı Fatih Okumuş, Gülağaç Kaymakamı Harun Yücel, Güzelyurt Kaymakam Vekili Turan Soğukoluk, Ortaköy Kaymakamı Harun Başıbüyük, Sarıyahşi Kaymakamı Ümit Altay, Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Kadir Yıldız, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf İnceer katıldı.
    
     Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Avrupa Birliği Uyum Danışma ve Yönlendirme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER