Avrupa Karışıklar Curling Şampiyonası

Avrupa Karışıklar Curling Şampiyonası -Türkiye dördüncü maçında İngiltereyi 8-7 mağlup etti


ERZURUM (A.A) - Erzurumda devam eden Avrupa Karışıklar Curling Şampiyonasında Türkiye, İngiltereyi 8-7 mağlup etti.
     Erzurum Curling Arenada gerçekleştirilen şampiyonanın üçüncü gününde İngiltere ile karşılaşan Türk Milli Takımı ilk üç periyotta 6-2 yenik durumdayken, üst üste aldığı sayılarla rakibini 8-7 mağlup etti.
     Diğer müsabakalarda da Estonya Hollandayı 7-6, Danimarka Norveçi 8-6, Çek Cumhuriyeti Slovakyayı 5-4, Finlandiya Belarusu 8-3, Rusya Fransayı 11-1, İsviçre Slovenyayı 11-3, İskoçya İrlandayı 8-4, İsveç İtalyayı 10-2, Almanya Hırvatistanı 13-2 mağlup etti.
     Türk Milli Takımı, yarın saat 12.30da Hollanda, saat 19.30da Slovakya ile karşılaşacak.
    
     -Forma bizim uğurumuz oldu-
    
     Yaptığı son atışla takımının kazanmasını sağlayan Türk Milli Takımı oyuncusu Elif Kızılkaya, müsabakanın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, son taşı atarken çok heyecanlandığını, o anı unutamayacağını söyledi. Arkadaşlarının kendisine moral vermesiyle taşı atabildiğini belirten Kızılkaya, şunları kaydetti:
     Son taşla ilk galibiyeti aldık. Şampiyonadaki ilk galibiyetimiz ve çok mutluyum. Bizim için geç gelen bir galibiyet oldu. İlk üç maçta şans bizden yana değildi ve istemediğimiz sonuçlar ortaya çıktı. Bugün şans bize güldü müsabakayı son taşla aldık. Takım arkadaşlarımla birlikte çok iyi bir iş çıkartığımıza inanıyorum.
     Milli oyuncu Murat Sağır da giydikleri formanın uğurlu geldiğini ifade ederek, Bugün formamızı değiştirdik ve dördüncü maçta galibiyet aldık. Forma bizim uğurumuz oldu. Heyecandan ne söyleyeceğimi bilemiyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Avrupa Karışıklar Curling Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER