Avrupa Satranç Şampiyonası

Avrupa Satranç Şampiyonası -Mersinli satranç şampiyonu Özenir, Türkiyeyi Avrupada temsil edecek


MERSİN (A.A) - Türkiye satranç şampiyonu Mersinli Ekin Barış Özenir, Çek Cumhuriyetinin Prag kentinde yapılacak 2012 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonasında Türkiyeyi temsil edecek.
     Mezitli Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mezitli Belediyesi sponsorluğunda Çanakkaleye giden Türkiye satranç şampiyonu Ekin Barış Özenir, 16-26 Ağustos 2012 tarihleri arasında yapılacak Avrupa Şampiyonasında Türkiyeyi temsil edecek.
     Avrupa yolculuğu öncesi Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırımı ziyaret eden Ekin Barış Özenir, Yıldırıma desteği için teşekkür etti.
     Ekin Barışın ziyaretinden ve başarılarından son derece mutlu olduğunu belirten Yıldırım ise şunları kaydetti:
     Mezitli Belediyesi olarak sosyal ve sportif faaliyetlerde çocuklarımıza her zaman destek olmayı sürdüreceğiz, Ekinin başarı çıtasını her turnuvada yükseltmesini ve geleceğin başarılı sporcuları arasında yer alması için elimizden gelen tüm desteği yapacağız. Ekin gibi genç sporcuların büyük bir başarıyla ülkemizi temsil ettiklerini ve bundan sonrasında da temsil edeceklerine yürekten inanıyorum. Önemli bir satranççımız olan Ekinin, geleceğin olimpiyat şampiyonları arasına da katılabileceğini düşünüyorum. İnşallah Türkiyenin yüz akı olarak Avrupa ve Dünya Şampiyonasında önemli başarılar elde edecek. Yakın zamanda okulların açılmasıyla derslerinde de aynı başarıyı göstereceğini biliyorum.
     Ekin Barış Özenirin antrenörü Metin Alper ise önlerinde zorlu bir turnuva olduğunu, Pragda Avrupa Şampiyonası için yarışacaklarını, önemli sonuçlar elde etmeyi planladıklarını belirtti. Ekin Barışın daha sonra olimpiyatlarda da yarışacağını belirten Metin Alper, dünyanın önemli satranç oyuncularıyla karşılaşacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Nurdan Mısırlıoğlu Toros
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Avrupa Satranç Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER