Avukatın başörtülü girdiği duruşmanın ertelenmesi

Avukatın başörtülü girdiği duruşmanın ertelenmesi -Sivas Barosu Başkanı Eliş: Bana göre, hakimin duruşmayı erteleme yetkisi yok. Hakim, avukatın başörtülü duruşmaya girdiğini zapta geçirir ve gereğinin yapılması için ilgili ba


SİVAS (A.A) - Sivas Barosu Başkanı Muharrem Eliş, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalakın eşi avukat Zübeyde Kamalakın başörtüsüyle girdiği duruşmanın ertelenmesine ilişkin, Bana göre, hakimin duruşmayı erteleme yetkisi yok dedi.
     Eliş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Danıştay 8. Dairesinin, Türkiye Barolar Birliğinin meslek kurallarında yer alan, avukatların başı açık görev yapacaklarına ilişkin düzenlemenin yürütmesini durdurduğunu anımsatarak, Türkiye genelinde olduğu gibi Sivasta da avukatların duruşmalara başörtülü katılabildiklerini söyledi.
     Ankara Adliyesinde görülen bir davada meslektaşları Zübeyde Kamalakın salona başörtüsüyle girmesi üzerine mahkemenin duruşmayı ertelemesine değinen Eliş, Bana göre, hakimin duruşmayı erteleme yetkisi yok. Hakim, avukatın başörtülü duruşmaya girdiğini zapta geçirir ve gereğinin yapılması için ilgili baroya gönderir diye konuştu.
     Eliş, avukatlığı tamamen kamu hizmeti gibi algılamanın veya kamu hizmeti dışına çıkarmanın yanlış olduğunu vurgulayarak, Tanıklar duruşmalara başörtülü girebiliyorsa avukat da kendi mesleğini başörtülü olarak icra edebilir ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Önder Felek
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Avukatın başörtülü girdiği duruşmanın ertelenmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER